Album "Božićne pjesme" Čede Antolića i zbora "Hrid" u nakladi Laudata osvojili su Porina za duhovnu glazbu.

Na 24. dodjeli diskografskih nagrada koja se održala 17. ožujka u splitskoj Spaladium areni ova nagrada je dodijeljena albumu čiji je producent Matija Antolić.

- Što znači dobiti Porina? Nagrada je to za stvaralaštvo, za upornost i talent. Glazbeno putovanje s Gospodinom je smisao i veselje, hvala mu na darovima. Živimo na toj stazi na kojoj pjevamo Bogu i ljudima iskreno i predano. Hvala svima koji su to prepoznali – poručio je Čedo Antolić.

Direktorica Laudata Ksenija Abramović zadovoljna je uspjehom.

- Popularizacija duhovne glazbe je naša misija. To je glazba koja razmatra, govori, potiče i nadilazi umjetnost. Zahvalni smo pobjednicima iz naše izdavačke obitelji, ali i nominiranim autorima unutar diskografske kuće koji su izrasli u druge kategorije te promiču vrijednosti izvan njih - izjavila je direktorica grupe Laudato Ksenija Abramović.

U istoj kategoriji nominirani su i albumi ''Svake slave dostojan'' grupe Emanuel i ''Uskrsfest 2016.'' raznih izvođača. Laudato je izdavač još jednog nominiranog albuma na ovogodišnjem Porinu i to u kategoriji Najboljeg albuma folklorne i klapske pjesme, ''Oj, Betleme, Betleme'' folklornog ansambla SKUD-a Ivan Goran Kovačić.

 

M.B.