Zvonko Milas, u petak je u Hrvatskom saboru podnio Izvješće o provedbi Strategije i Zakona o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske za 2016. godinu te najavio mogućnost uvođenja dopisnog glasovanja i otvaranje dopisništava HRT-a u Sarajevu i Mostaru.

-Mogu najaviti da u Mostaru i Sarajevu uskoro ponovno otvaramo HRT-ova dopisništva koja je bez nekoga suvislog objašnjenja ukinuo Gordan Radman u mandatu SDP-ove Vlade, a da od 1. siječnja kreće tzv. Peti kanal HTV-a za hrvatsko iseljeništvo - rekao je Milas u Hrvatskom saboru.

HDZ je u ponedjeljak objavio izvještaj i stavio ga na Twitter uz komentar 'U Mostaru i Sarajevu opet otvaramo dopisništva HRT-a koja su ukinuli Radman i SDP!'.

Takva se objava nije svidjela novinarka HRT-a Maja Sever.

-Oprostite, ali tko mi? Nije li HRT 'neovisna o bilo kakvom političkom utjecaju'? Tako piše u članku 1. Zakona o HRT-u - napisala je Sever, poznata i po otvorenom agitiranju za SDP.

Na svom Twitteru oglasio se i bivši predsjednik Republike Ivo Josipović, koji je zajedno s bivšim ravnateljem HRT-a Goranom Radmanom kadrovirao na Prisavlju i zdužno radio na ukidanju dopisničke mreže HRT-a u BiH.

-HDZ i službeno oglašava da je HRT pretvorio u svoju privatnu stranačku prćiju. Za slučaj da je netko bio u dilemi - napisao je Josipović.

>>

Podsjetimo, u Josipović-Radmanovoj eri smijenjeno je gotovo 40 urednika, od kojih je većina bila nepodobna upravo Ivi Josipoviću i provodio kontroverzne i nikad istražene poslovne aktivnosti u korist ZAMP-a.

 

M.M.