Ugledni berlinski umjetnik Clément Layes, koji je za svoj rad nagrađen nagradom Prix Jardin d'Europe kao najbolji europski mladi koreograf 2011., izvest će svoju hvaljenu predstavu„Title“ u utorak, 7. kolovoza u 21.30 na taraci tvrđave Revelin. Gostovanje je ostvareno uz potporu hrvatskog Goethe-Instituta.

U ovoj interdisciplinarnoj predstavi, Clément Layes, koreograf i izvođač s berlinskom adresom, sa sebi svojstvenim humorom, istražuje složenu međusobnu povezanost između stvari i značenja koje gradimo oko njih, te uspostavlja „rat i mir“ između stvari i misli, a pritom se ne ustručava razotkriti nam buku misli kao i spektakularnu tišinu objekata. Predstava je premijerno izvedena u listopadu 2015. u Sophiensæle u Berlinu u koprodukciji Public in Private i Clémenta Layesa.

Clément Layes živi i radi u Berlinu kao redatelj, koreograf i izvođač od 2008. Ondje je osnovao kompaniju Public in Private zajedno s hrvatskom koreografkinjom Jasnom L. Vinovrški. Njegova djela, smještena na sjecištu performing arta, koreografije, likovne umjetnosti i filozofije, kao polazište zauzimaju opažanja iz svakodnevnog života i (ne)običnih predmeta. S prethodnim radovima: Allege (2010.), To allege (2011.), Der grüne Stuhl (2012.), Things that surround us (2012.) i Dreamed apparatus (2014.), Layes je završio ciklus predstava o čovjekolikom svijetu i predmetima. Njegove predstave prikazane su na brojnim festivalima u Europi i SAD-u.

 

M.B.