U Kulturnom središtu (bivši Pastoralni centar) u Kaštel Lukšiću, u subotu, 27. svibnja 2017., u 20. sati, održat će se poetska monodrama „Kad' će meni bit' milo“ Maje Tomas.

Životna je priča jedne pjesnikinje koja nas pjesmom vod kroz vrijeme, od svoje mladosti, ljubavi, braka i obitelji i životnih poteškoća pa sve do dobi kada sve to počinje razumjeti te ih stihom duše ispisuje u svoje knjige. Dramatizacijom njenih objavljenih dviju knjiga „Savez neraskidiv“ i „Pod nebom plavetnim“ priređena je kazališna priča u kojoj autorica stihova , kroz monodramu, igra samu sebe.

Cilj je ove poetske monodrame „Kad' će meni bit' milo“ širiti pjesnički izričaj koji je zapostavljen. Isto tako, ova poetska drama pisana je „lokalnim jezikom“ što će kao baština biti zabilježeno, a razumjet će i ona publika koja ne govori čakavicom ili ikavicom. Igranje ove predstave zasigurno obogaćuje i obogatit će kulturne sadržaje lijepe riječi.

Pjesme je izabrala dramaturginja Lana Bitinec, a dramaturg je Zdravko Odorčić i Maja Tomas. Poetsku monodramu izvodi autorica stihova Maja Tomas, u režiji Zdravka Odorčića.

 

Dragica Zeljko Selak