U četvrtak, 13. kolovoza održan je u Podrumima Dioklecijanove plače u Splitu koncert najistaknutijeg domaćeg komornog sastava Papandopulo kvarteta u sklopu ciklusa „Ljetne čari klasične glazbe“ u organizaciji Glazbene mladeži Split.

Papandopulo kvartet čine četvorica hrvatskih saksofonista Nikola Fabijanić, sopran saksofon, Gordan Tudor, ali saksofon, Goran Jurković, tenor saksofon i Tomislav Žužak, bariton saksofon, koji dostojanstveno predstavljaju ime jednog od najsvestranijih velikana hrvatske glazbene povijesti. Na njihovom koncertu vladala je kao i obično sigurnost i opuštenost u nastupu, tehnička preciznost i bogatstvo stvaralaštva u vještim izričajima i glazbena izražajnosti što je kao i uvijek bilo popraćeno snažnim odobravanjem publike.

Sukladno epidemiološkim mjerama mali broj posjetitelja je mogao uživati u vrsnoj glazbi Papandopulo kvarteta, koji su izveli Secret Garden (R. Noda), Beethovenov « Quartett op. 18 n.1 Allegro con brio », P. Obradovića « Petrichor », od Tudora « Scene » te « Tintamare », « Vivace » i « Presto » od R. Campo i Rosinijev ( arr. G.Di Bacco) Rossini per quatro.

 

DZS

Foto : GMS