U programu 29. međunarodnoga molitvenoga susreta mladih u Međugorju sudjeluje više od 50 tisuća mladih iz 72 zemlje svijeta. Vijore se stotine zastava, mnoštvo pobožno sudjeluje u molitvi, pozorno prati program, a povremeno se oduševljeno raspleše u pjesmi. Mnogi pristupaju ispovijedi.


Prve večeri, 1. kolovoza, u misnom slavlju sudjelovala su 472 svećenika, a misu je predslavio apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto.

Druge večeri uz fra Antu Vučkovića, koji je predavač na Susretu, koncelebriralo je 548 svećenika. Te večeri pročitana je i poruka bečkoga nadbiskupa kardinala Christopha Schönborna mladima u Međugorju: „Dragi mladi prijatelji u Gospodinu! Opet ste se u velikom broju okupili za Madifest u Međugorju. Opet vam, kako i prethodnih godina, želim poslati, uputiti srdačan pozdrav, ali ove godine je posebna prigoda za zahvaliti! Svi mi imamo razloga zahvaliti Svetom Ocu za njegovu ljubaznu brigu za Međugorje! Imenovanje stalnog apostolskog vizitatora je znak velikog poštovanja i priznanja. S tim je Crkva službeno priznala dobre plodove Međugorja. Nadbiskup Hoser sada je osobni predstavnik Svetog Oca za župu i hodočasnike Međugorja. Za vas, dragi prijatelji, koji ste unatoč vrućini došli Gospi, kako biste molili, ispovijedali se i slavili, taj Papin znak je veliko ohrabrenje, da gledamo u Mariju i njenu riječ slijedimo: 'Činite, što vam Isus kaže!' S velikom zahvalnošću pozdravljam vas sve i molim vas da na poseban način molite za našeg papu Franju! I molite za mene kao što se ja molim za vas, za posebno blagoslovljene dane kod Gospe!"

Osim što se program Mladifesta prati u izravnom prijenosu na Radiopostaji Mir Međugorje, gotovo milijun posjetitelja prati ga uživo preko interneta - prve večeri pratilo ga je 975.700, a druge večeri 965.900 posjetitelja.

 

M.M.