Nakon silno pozitivna odjeka dolaska papina izaslanika, Poljaka Henryka Hosera, otprije mjesec i pol dana u Međugorje, iznenadna poruka došla je od samoga pape Franje i to upravo na njegovu povratku iz Fatime.

-Pa tko misli da bi Djevica bilo kome rekla: ‘Dođi sutra u isto vrijeme na isto mjesto, jer imam novu poruku za tebe - upitao se papa Franjo na povratku iz Fatime što su mnogi protumačili kao papinu dvojbu oko autentičnosti ukazanja u Međugorju.

Međutim, dokumentaristička građa o ukazanjima u Fatimi pokazuje isti primjer. Naime, u knjizi"Fatima Lucijinim riječima", koju je napisala sestra Lucija, jedna od vidjelica u Fatimi, navodi zanimljiv detalj identičan porukama iz Međugorja.

Gospa je, sudeći prema ovom izvoru, rekla djeci 13. svibnja 1917. nešto sasvim slično.

-Došla sam vas zamolitida slijedećih šest mjeseci zaredom dođeteovdje, 13.dana, u isti sat. Poslije, ću vamreći tko sam i zasto sam došla. Poslije ćudoćijoš i sedmi put - stoji na 175 stranici knjige "Fatima in Lucia's Own Words".

Isti izvor navodi da je to "Gospa ponovila sličnim riječima svaki mjesec, to jest, da se nađu na tom istom mjestu, u Cova da Iria, kraj drveta, svakog 13. u mjesecu u isto vrijeme".

Stavljajući ove dvije izjave u isti kontekst, dosta se toga u izjave pape Franje, u najmanju ruku, čini dvojbenim.

 

M.J.