U organizaciji  Zajednice  Hrvata Bosne i Hercegovine i  Šibensko-kninske županije  „ 5. Tjedan zajedništva i solidarnosti s Hrvatima u Bosni i Hercegovini“ koji je počeo 14. ožujka u Kninu, završio je, u nedjelju 19. ožujka,  slavljenjem svetih misa u župnoj crkvi Našašća svetog Križa u Vodicama u 9  i 11 sati,  koje je predvodio don Donald Marković, župnik župe Pećine i vojni kapelan za Središnju Bosnu te član svećeničkog bratstva Svetog Dominika u suslavlju župnika Vodica don Franje Glasnovića i don Ivana Čolaka, svećenika u miru.

Tjedan je počeo predstavljanjem knjige “Ustavno pravni položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini“, autora Mate Tadiće sadašnjeg dopredsjednika Ustavnog suda BiH, inače ratnog ministra pravosuđe BiH i sudionika mirovnih pregovora nakon kojih je zaustavljen Krvavi rat. Predstavljanje je održano u utorak, 14.ožujka, u  veleučilištu „Marko Marulić“ u Kninu, a u srijedu, 15. ožujka, u Gradskoj knjižnici Vodice. Na predstavljanju je sudjelovao i  visoki gost ekselencija gospodin mr.sc. Ivan Bandić generalni konzul Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini.

Tjedan se nastavio kazališnom predstavom „Zimer Frei “ u izvedbi Dramske sekcije HKD Napredak iz Knina, autorice Katarine Keser, koja se mogla pogledati 17. ožujka, u Domu HV-a“Kralj Zvonimir“ u Kninu  i  18. ožujka u Kulturnom centru Vodice. Predstava je bila humanitarna, a prikupljeni prilog ide za pomoć župi Srca Isusova, Pećine, u Središnjoj Bosni.

 

D. Z. S