Vrhbosanski nadbiskup, predsjednik BKBiH i bivši član Međunarodne komisije za Međugorje. kardinal Vinko Puljić, podsjetio je da je Međugorje jedna od najvećih ispovjedaonica u današnjoj Europi, čime je poslao izravnu poruku svima onima koji dvoje o značaju ovog svetišta.

-Međugorje je jedna od najvećih ispovjedaonica u Europi. Mnogi ljudi ondje slave Pomirenje. Molitva, priznanje grijeha i kajanje za grijehe vode do brojnih obraćenja u osobnom življenju vjere - rekao je u razgovoru za Poljsku informativnu katoličku agenciju (KAI) kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup, predsjednik BKBiH i bivši član Međunarodne komisije za Međugorje.

Podsjetio je također kako privatne objave nisu bitan element vjere.

-Bit vjere je uskrsli Isus Krist, a njegova Majka uvijek vodi k Njemu. To je središte, a privatne objave mogu biti samo pomoć vjernicima na tom putu. Što se, pak, Međugorja tiče, mora se priznati da ondje dolazi veliki broj vjernika i zbog toga je ovo mjesto na određeni način i velika ispovjedaonica Europe - istaknuo je kardinal Puljić.

>>

Vrhbosanski nadbiskup izražava zadovoljstvo što postoji ovoliko zanimanje za molitvu i sakrament Ispovijedi u Međugorju, te smatra da to može pomoći novoj evangelizaciji i jačanju vjere.

Što se, pak, tiče dolaska posebnog papinog izaslanika za Međugorje, kardinal Puljić je izrazio spremnost svih - i biskupa i franjevaca - biti na raspolaganju mons. Henriku Hoseru kako bi mu pomogli u ostvarenju zadaće koju mu je povjerio Sveti Otac.

 

M.M.