Povodom obljetnice smrti druga Tita: HTV Hrvatima prikazuje jugoslavenski film “Valter brani Sarajevo”

Hrvatska nacionalna dalekovidnica odlučila je u prvoj četvrtini svibnja mlađim generacijama Hrvata, valjda s ciljem komunističko-jugoslavenskog osvješćivanja, prikazati u petak, 6. svibnja, u udarnom terminu, na 1. Programu HTV-a, kako sam HTV na svojim stranicama navodi, kultni jugoslavenski film “Valter brani Sarajevo”, snimljen1972. godine. Na stranicama HTV-a navedeno je film “slobodna interpretacija istinite priče o antifašističkom borcu, vještom obavještajcu i organizatoru, Vladimiru Periću Valteru, a u filmu, koji je bio jako gledan i popularan u bivšoj Jugoslaviji, te svojedobno doživio veliku gledanost u Kini, glume slavni jugoslavenski glumci Ljubiša Samardžić, Bata Živojinović, Relja Bašić i drugi.”

HTV je prevršio mjeru? Ili nije još? Nakon prikazivanja serijala crnogorske TV, “Rat za Hrvatsku”, zbog čijeg emitiranja se većina hrvatskog naroda, zajedno s intelektualcima, poput dr. prof. Zvonimira Šeparovića, i javno pobunila, sada HTV svojim pretplatnicima nanosi novu uvredu! Koja je tim teža, jer nije prošlo niti mjesec dana od proglašenja sramotne haaške presude hrvatskim herojima, hrvatskim generalima Gotovini i Markaču, u kojoj je čitav Domovinski rat proglašen “udruženim zločinačkim pothvatom”.

Prikazivanje ovog “jugoslovenskog” filma je teška uvreda za Hrvate, jer svi mi koji smo živjeli u bivšoj tvorevini nazvanoj Jugoslavija, koja potpisuje i proizvodnju navedenog filma, i predobro znamo kako je ta čitava država bila utemeljena na lažima. U filmu se veličaju partizani, koje većinom glume srpski glumci, među kojima je naročito bitan Srbin Bata Živojinović, koji se za vrijeme srpske agresije na Hrvatsku istaknuo s “lijepim” izjavama na račun Hrvatske i Hrvata, dok su divlje horde srpske vojske, paravojske i četnika, pod simbolom zvijezde petokrake, po Hrvatskoj i BiH klale, silovale, ubijale, palile rušile hrvatske gradove do temelja i odvodile Hrvate u logore..I sada ga Hrvati, 20 godina nakon srpske agresije na Hrvatsku, za svoje novce, gledaju u terminu odmah nakon Dnevnika...Kako ono ide pjesma Jure Stublića i grupe Film, u kojoj pjeva o bacanju radija ili TV-a kroz prozor?!

Tko uopće uređuje filmski program HTV-a? Pusić, Goldstein, Tomić? Jaca , Josipović, ili doživotni “predsednik” Mesić? Tko god bio od ove velike “hrvatske” trojke, koja je, na žalost svih istinskih Hrvata, trenutno u samom vrhu vlasti samostalne i suverene Hrvatske, pokušava Hrvatima nametnuti filmsko "ispiranje mozga"?

Ako malo temeljitije proučimo, lako je shvatiti kako su svi oni koji danas upravljaju hrvatskom politikom i medijima, redom provjereni komunističko-jugoslavenski kadrovi koji Hrvatima danas putem nehrvatskih medija pokušavaju mametnuti svoju "istinu", prema kojoj su se partizani navodno borili za Hrvatsku, prešućujući istodobno istine o stotinama masovnih grobnica koje su ti isti borci za Jugoslaviju "napunili" ratnim zarobljenicima, civilima, ženama, djecom. Naravno, hrvatske nacionalnosti!

Pridružuje li se i HTV, kojoj Hrvati redovito, pod ucjenom ovrhe, redovno plaćaju pretplatu, emitiranjem ovog jugoslovenskog, tj. antifašističkog filma, Teršelićki i Rekomu, najnovijoj prevari hrvatskog naroda, koji se ovih dana provodi u režiji kćeri Josipa Kopiniča, dvojnog Staljinovo-Titovog agenta?

Tko je Hrvate dana 6. svibnja 2011., u samostalnoj i nezavisnoj demokratskoj i pravnoj Republici Hrvatskoj, odlučio “počastiti” jugoslavenskim-komunističkim-komunističko-partizanskim filmom “Valter brani Sarajevo“, takoreći u sklopu emitiranja ciklusa „ratnih filmova“?

Mislite kako u svemu ovome ne vidimo ponovnu i neprestanu jugonostalgičarsku propagandu, koju sad podvaljujete i najmlađima, djeci onih koji su 90-tih u krvavoj i nepravednoj borbi između Davida i Golijata uspjeli izvojevati pobjedu?

Tko Hrvatima u njihovoj državi, na njihovoj javnoj televiziji, ponovno nameće neprimjereno prikazivanje indoktriniranih propagandnih komunističkih filmova, u kojima nikada nisu bile prikazane činjenice, nego je sve snimljeno propagandno, frizirano i u slavu "diktature proletarijata" na čelu sa "ljubičicom bijelom"?

U svakome od tih propagandnih partizanskih filmova, koje su za vrijeme države "bratstva i jedinstva" osnovnoškolci morali gledati u sklopu školskog programa, poginulo je od ruke jednog Srbina, Bate Živojinovića, više Nijemaca i Talijana, nego što ih je poginulo u bitci kod Staljingrada.

U tim tzv. partizanskim ratnim filmovima nikada i nigdje nisu spomenuta strijeljanja, klanja i ubojstva, o čemu tek od 90-tih istina stidljivo izlazi na površinu iz zemlje, jama, rudnika, u tisućama kostura od Vardara pa do do Triglava, dok se u Hrvatskoj još uvijek najveći komunistički ubojica na ovim prostorima “slavi”, pri čemu i trg hrvatskog glavnog grada još uvijek nosi njegovo ime.

U normalnoj Hrvatskoj, slobodnoj, samostalnoj i suverenoj, koja nije izručila svoje generale, jer su sudjelovali u oslobađanju zemlje od agresora, prikazivanje partizanskog filma ne bi bilo moguće, a ali kako svi znamo kako ovo nije normalna zemlja i kako Hrvati žive kao u nekom ružnom snu iz kojega se nemaju snage probuditi, znamo i da je sve moguće.

Jer sasvim je normalno da HTV današnjoj djeci, i njihovim roditeljima, hrvatskim braniteljima, u udarnom terminu HTV-a petkom, servira film o veličanstvenim jugoslavenskim partizanima, baš zato jer su ti isti komunisti i partizani, ili njihova djeca, i dan danas u svim hrvatskim ustanovama i strukturama zemlje lijepog imena.

To je isto, kao da je šezdesetih godina prošlog stoljeća netko Francuzima prikazivao film koji veliča Hitlera, svastiku i nacional-socijalizam. 

Daj, sudac, sviraj više kraj utakmice! Ovo postaje neizdrživo!


Mila Marušić