Arhiva članaka HRsvijet.net

"Intriguer" - nadolazeći novi studijski album popularnih pop-rock Australaca Crowded House, koji je trebao biti objavljen prošloga mjeseca, sada će svoje konačno izdanje doživjeti tijekom lipnja.

Album su u Roundhead studiju u Aucklandu (Novi Zeland) producirali lider benda Neil Finn i američki producent Jim Scott, a najavit će ga singl "Saturday Sun" čiji je službeni datum izlaska još nepoznat.

Iako je bila uvrštena u popis pjesama, pjesma "The Intriguer" na kraju se ipak neće naći na albumu. Album će sadržavati sveukupno 10 pjesama čiji će točan popis biti obznanjen uskoro. Album izlazi za novog im izdavača Universal Music, a nasljedit će tri godine stari "Time On Earth".

Nakon što odrade već otprije poznate nastupe po Australiji, Novom Zelandu, Velikoj Britaniji i Irskoj, bend će se također otisnuti i na turneju po ostatku Europe te Sjevernoj Americi.

Europska turneja započinje u Arhusu 14., a završava u Madridu 24. lipnja te također obuhvaća Norvešku, Belgiju, Nizozemsku i Njemačku, dok sjevernoamerička započinje u Torontu 12. srpnja te završava u Chicagu 5. rujna.

// //