Arhiva članaka HRsvijet.net

Plastic Logic, nezavisna tvrtka poznata po prototipskom QUE proReaderu i tehnologiji za izradu plastičnih čipova navodno traži kupca

O tvrtki Plastic Logic koju je osnovao Cambridge Cavendish Laboratory, a koja ima tehnologiju za izradu plastičnih čipova poput onih koje koristi u svom savitljivom QUE proReaderu koji nikako da se pojavi u prodaji, pisali smo više puta. Njihovo viđenje čitača baziranog na e-tinti koji bi bio fleksibilan i s mogućnošću motanja u kompaktnu tubu već nas nekoliko godina intrigira, ali bez nekih konkretnih rezultata.

Navodno je tehnologija dovoljno zrela da se QUE proReader pojavi na tržištu ovo ljeto, ali je i samo tvrtka, Plastic Logic, na prodaju. Ovo je u intervjuu britanskom Financial Timesu otkrio Hermann Hauser, vlasnik investicijske tvrtke koja drži udio u Plastic Logicu. Iako se navodno pregovori već vode s neimenovanom tvrtkom, nije posve jasno zašto bi netko želio kupiti Plastic Logic. Njihov čitač je godinama u najavi, a nikako da se stvarno i pojavi na tržištu koje je već sada zasićeno raznim čitačima, tako da prije prvih rezultata u prodaji razumno bi bilo gledati i čekati.

Navodno je najjača strana Plastic Logica njihova tehnologija izrade čipova od plastike, umjesto silicija, ali do sada su uspjeli napraviti samo plastične tranzistore koji se koriste za prikaz piksela na proReaderu, a ne i bilo kakve složenije integrirane krugove.

Ali, od nečega se mora početi...