Arhiva članaka HRsvijet.net

Predsjednica vlade Jadranka Kosor zajedno s ministrima Kalmetom i Šukerom i uz pratnju ostalih visokih dužnosnika jutros je obišla gradilište autoceste Zagreb-Sisak, točnije poddionice Buševec-Lekenik.

"Danas u Velikoj Gorici svjedočimo gradnji objekta koji će ovom kraju dati jedan novi obraz. Ne samo da će pomoći razvitku Zagrebačke nego će sigurno doprinijeti i razvitku Sisačko-moslavačke županije. Nastavak izgradnje dionice Buševec-Lekenik omogućit će zapošljavanje novih ljudi i spriječiti da graditeljstvo padne na koljena", izjavila je Kosor.

Kazala je da se gradnja autocesta odvija u skladu s Planom građenja i održavanja autocesta za 2010. godinu.

Dodala je kako je bitno da u teškoj godini Hrvatska nastavlja s gradnjom autocesta.

"Idemo korak po korak, takva su vremena", rekla je Kosor te napomenula da će nastavak radova na autocesti Zagreb - Sisak omogućiti rad mnogih građevinara.

Dionica Buševec-Lekenik bit će duga 11,2 kilometara, a završit će se za godinu dana. Na njoj će biti dva mosta, šest nadvožnjaka, četiri propusta, cestarinski prolaz Lekenik i prateći uslužni objekt Pešćenica.

Izvođač radova je poslovna udruga koju čine Konstruktor - inženjering, Hidroelektra niskogradnja i Osijek Koteks. Ugovorena vrijednost radova je 529,2 milijuna kuna bez PDV-a (s PDV-om 645 milijuna kuna).

Autocesta Zagreb - Sisak, ukupne je dužine 47,9 kilometara, a ukupna planirana investicija u gradnju je 5,1 milijardi kuna. Trebala bi biti dovršena za najviše dvije i pol godine.(Nacional)

// //