Arhiva članaka HRsvijet.net

Najbolji hrvatski skijaš osvojio je drugo mjesto na posljednjem superveleslalomu sezone u Garmich-Partenkirchenu. To je njegovo prvo pobjedničko postolje u karijeri u ovoj disciplini.

 

Ivica Kostelić napravio je pravu senzaciju na završnici Svjetskog kupa u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu. U utrci superveleslaloma osvojio je drugo mjesto, što je njegov najbolji super-G rezultat u karijeri.

Premijerna pobjeda u ovoj disciplini Ivici je izmaknula za samo 39 stotinki, koliko je od njega bio brži pobjednik, Kanađanin Erik Guay.

Najbolji hrvatski skijaš startao je kao peti i u cilj ušao s najboljim vremenom, koje je bilo nedostižno za cijelu superveleslalomašku elitu.

Iako su stazom Kandahar poslije Kostelića prošli i olimpijski prvak u ovoj disciplini Aksel Lund Svindal, dosad vodeći u superveleslalomu Michael Walchhofer, vodeći u ukupnom poretku Carlo Janka, najbolji Austrijanac Benjamin Raich, švicarski djedica Didier Cuche, bolji je bio samo Guay kojem je pobjeda donijela mali Kristalni globus.

Dosad je najbolji Kostelićev rezultat u superveleslaomu, ako ne računamo nacionalna prvenstva te FIS utrke koje su ipak niži rang natjecanja u odnosu na Svjetski kup, bilo osmo mjesto iz kanadskog Whistlera te talijanskog Bormija 2008. godine.

S novih 80 bodova Ivica se probio na peto mjesto u ukupnom poretku. Preskočio je Austrijanca Marcela Hirschera i sada ima 750 bodova, 133 manje od četvrtog Svindala te 157 od trećeg Cuchea, a do kraja sezone ostale su još dvije utrke – veleslalom i slalom. /net