Arhiva članaka HRsvijet.net


08. ožujka 2010. – U plenarnoj dvorani frankfurtske Gradske vijećnice održana je za vrijeme otvorene plenarne sjednice Komunalnog zastupništva stranaca (KAV) prezentacija JOBSTARTER-ovog projekta „KWVD pro Ausbildung“ (Hrvatski gospodarski savez u Njemačkoj pro strukovno obrazovanje).

Termin prezentacije omogućio je hrvatski zastupnik KAV-a i član Uprave Hrvatskog gospodarskog saveza (HGSNj) Franjo Akmadža. Osim zastupnika KAV-a te članova projektnog tima Maria Šuška, Zdravka Bošnjaka, Gordana Čičkovića i Jasminke Odrljin prezentaciji su prisustvovali konzulica Republike Hrvatske u Frankfurtu Sonja Lovrek Velkov, konzulica Republike Srbije u Frankfurtu Zorica Mladenović, predstavnica kooperirajućeg projekta „Međunarodna poduzeća u strukovnom obrazovanju“ (IUBA) Anetta Curth, predsjednica Hrvatsko-europskog kulturnog društva Anita Akmadža te hrvatski poduzetnici kao i ostali zainteresirani. Svakako je vrijedno spomena sudjelovanje mladog i angažiranog Erkana Kayhana koji je o prezentaciji saznao u socijalnoj mreži „SchülerVZ“ te se odlučio osobno informirati o mogućnostima koje nudi projekt „KWVD pro Ausbildung“ u pronalaženju mjesta naukovanja.

Nakon pozdrava prisutnih predsjedavajući KAV-a Enis Gülegen predao je riječ zastupnici KAV-a Eleni Papigkiotis koja je u svom govoru podsjetila na važnost obilježavanja Međunarodnog dana žena. Potom je riječ preuzeo voditelj projekta i predsjednik Uprave HGSNj-a Mario Šušak. U svom je polusatnom govoru iznio ciljeve i svrhu JOBSTARTER-ovog projekta „KWVD pro Ausbildung“, koji je s radom započeo 1.12.2009., a trajat će do 30.11.2012. Namjera je u tom razdoblju u poduzećima s hrvatskom, srpskom, bosanskom i crnogorskom migracijskom pozadinom generirati 65 dodatnih mjesta naukovanja. Prisutne zastupnike KAV-a projekt je veoma zainteresirao te su nakon izlaganja postavili nekolicinu pitanja kako bi podrobnije saznali o njegovoj praktičnoj provedbi.

Nakon prezentacije sjednica KAV-a je nastavljena, a članovi projekta i njihovi gosti nastavili su još neko vrijeme svoje druženje u društvenom prostoru Gradske vijećnice.