Arhiva članaka HRsvijet.net

Upravni odbor Društva hrvatskih književnika (DHK) objavio je natječaj za književnu nagradu 'Tin Ujević', na kojemu mogu sudjelovati nakladnici i autori pjesničkih zbirka objavljenih u vremenu od svibnja 2009. do svibnja ove godine.

Tri primjerka zbirke kandidati trebaju poslati do 1. svibnja na adresu - DHK, Trg bana Josipa Jelačića 7/I, 10.000 Zagreb.

Nagrada 'Tin Ujević' dodjeljuje se za novu zbirku pjesama i sastoji se od plakete - rad akademskoga kipara Krune Bošnjaka, diplome i novčanog iznosa. Njome se nagrađuju značajni doprinosi u hrvatskome pjesništvu i smatra se najprestižnijom nagradom u hrvatskome pjesništvu.

Nagrada nosi ime hrvatskoga pjesnika Tina Ujevića i njemu u čast 1980. utemeljilo ju je Društvo hrvatskih književnika koje ju i dodjeljuje od 1981.

Proglašenje pobjednika bit će na Godišnjoj skupštini DHK-a u Zagrebu. Do 1993. nagrada se dodjeljivala u Zagrebu, a nakon toga u Ujevićevu rodnu Vrgorcu, na njegov rođendan 5. srpnja, tijekom manifestacije 'S Tinom u Vrgorcu'. (Hina)

prijava: 01.05.2010
organizator:
Društvo hrvatskih književnika (DHK)
url:
http://www.dhk.hr