Arhiva članaka HRsvijet.net

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ) hrvatski će se turizam predstaviti na jednom od najvećih turističkih sajmova u Berlinu (ITB), koji se održava od 10. do 14. ožujka. Na ovogodišnjem ITB-u sudjelovat će više od 11.000 izlagača iz 187 zemalja. Očekuje se oko 180.000 posjetitelja, a zemlja partner je Turska.

HTZ hrvatsku turističku ponudu predstavlja na štandu veličine 324 četvorna metra, a osim opće turističke ponude predstavlja se i 20 turističkih tvrtki i turističkih zajednica.

U srijedu, prvoga dana sajma, konferenciju za novinare održat će ministar turizma i predsjednik HTZ-a Damir Bajs i direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić.

Iz HTZ-a podsjećaju kako Hrvatska u Njemačkoj tijekom proteklih mjeseci aktivno promovira svoje turističke potencijale na najvažnijim turističkim sajmovima te specijaliziranim sajmovima za kamping i nautiku.

ITB kao jedan od najvećih europskih turističkih sajmova iz godine u godinu okuplja svjetsku turističku branšu, od hotelijera, turoperatora, aviokompanija, turističkih zajednica, stručnjaka iz svih područja turizma, ministara i brojnih novinara iz svih krajeva svijeta te praktički zaključuje sezonu turističkih sajmovanja, javlja Hina. Kao i svake godine, prva dva dana rezervirana su za poslovne posjetitelje, a ostali za javnost./hrt