Arhiva članaka HRsvijet.netČinjenica je koju je teško pobiti, da je Vlada najodgovornija za stanje u nekoj državi, ali također i Sabor koji joj daje placet i koji donosi takve zakone koji su u harmoniji sa onima koji ih donose. Dobili smo i dobivamo zakone upravo onakve kakvi su zastupnici po svojem moralu i karakteru. Čast rijetkima, ali u Hrvatskoj definitivno moramo konstantirati - loši zakoni, loši zastupnici. Samim time, loše su  i njihove odluke.

Nakon izbora koji u biti to nisu, zastupnici i svi ostali se poput suncokreta okreću svojim osobnim i grupnim interesima, pritom posve zaboravljajući interese naroda i države. Partitokratska poslušnost se nastavlja, a ona je također posve slijepa za nacionalne interese. Inače slijepa poslušnost ljude pretvara u brojke ili robote, oduzima im svaku osobnost, a potire moral do samog gaženja.

Poslušnost je nužna i dobra ukoliko je u skladu sa elementarnim ljudskim pravima, savješću koja počiva na kršćanskim načelima i zalaganjima za opće i javno dobro. Isto važi i u Crkvi. Sve izvan nauka Crkve mora podlijegati osobnoj savjesti, dakle izgrađenoj savjesti koja prima informacije, jer bez informiranosti teško je donositi odluke i biti kritičan i samokritičan. Povjerenje i poštovanje na tom putu se mora graditi i dokazivati u svakodnevnom životu. Jedino na taj način rast će svijest o važnosti općeg dobra.

Gledajući ove dane, tjedne, mjesece i godine agoniju i tragediju radnika i seljaka i njihovu borbu za svoja prava, koja su neotuđiva, a to je pravo na rad i život dostojan čovjeka i njegove obitelji. Od strane Vlasti, posebice osobe Jadranke Kosor koju karakterizira patološka bahatost i bešćutnost, koja živi u krajnjem izobilju i koja se permanentno smješka na sve ljudske  nedaće, ne može i ne smije biti i ostati na čelu Vlade. Na to mjesto je postavljena mimo svih demokratskih prava, dakle trosekundnom aklamcijom stranačkih poslušnika, jasno po nalogu onih kojima i služe, a to je TUĐINAC.

Stanje u ovoj buni je krajnje indikativno, jer je policija, dakle hrvatska policija, nasrnula je na svoje građane svojim blokadama, spriječavajući njihovu borbu za svoja prava, ista ona prava koje im je Vlada zagarantirala. Nisu oni došli rušiti nikoga, već ih samo prisiliti nakon svih normalnih pokušaja, koji su uvriježeni u uljuđenom svijetu, da ispune ono što su dogovorili sa seljacima. Bunt i buna su temeljna prava građana, kad se čaša strpljenja prelije u njihovoj obrani svojih temeljnih prava.

Događalo se je da su na različitim stranama barikada bili isti članovi jedne obitelji. To me je podsjetilo na Staljina i njemu slične ili iste te kako su se u političkim procesima, obitelji rastakale i svjedočile jedne protiv drugih, kako bi preživjeli. Iz te iste škole potječe i „naša“ Jadranka, koja je u vrijeme agresije na RH bila članica Pokreta za Jugoslaviju, a danas zagovornica integracija po svaku cijenu sa onima koji su se pokazali krajnje bešćutni u agresiji na našu državu Hrvatsku.

Odlazi stvarati osobnu trilateralu sa našim susjedima i sa istoka i sa zapada, koji nas ne mogu smisliti pa se tako i ponašaju, a da ne spominjemo kolike su nevine žrtve platile svojim životom njihovu zločinačku dimenziju. Da ne bi dalje nabrajao, jer bi se moglo nabrajati u nedogled, predlažem radnicima i seljacima i njihovim sindikatima koji sve ove godine uglavnom samo pričaju, a tu i tamo kad njihovim vođama zagusti organiziraju poneki štrajk slijedeće: STVORITI NOVČANI FOND ZA ONE KOJI ĆE U BUDUĆIM DEMOKRATSKIM NEMIRIMA BILO IZ POLICIJE ILI OSTALIH DRŽAVNIH INSTITUCIJA STATI NA STRANU RADNIKA I SELJAKA, ZBOG TOGA IZGUBITI POSAO ILI BITI PROGANJANI, OSIGURATI EGZISTENCIJU NJIMA I NJIHOVIM OBITELJIMA!!!

U protivnom mogu nas samo očekivati još gore tragedije. Sjećam se također 2001. godine, kada je Vlada Ivice Račana masovno izbacivala policajce, koji su u većini bili i hrvatski branitelji, da bi dovela svoje ideološke i političke istomišljenike, na Markovu trgu. Njihov prosvjed je trajao godinama, pa i štrajkom glađu. Digli su me usred noći i pozvali u pomoć. Hvala Bogu, kao pojedinac spriječio sam moguće krvoproliće između  te dvije grupacije, sa vanjske dvometrene željezne ograde i samih štrajkaša unutar ograde, gdje sam i sam bio. Čak nam nisu dopuštali ni u WC, koji se nalazio preko puta u samostanu crkve Sv.Marka, a specijalci su čak pokušali ući i u Crkvu, što sam osobno spriječio rekavši, samo preko mene mrtvog.

Glavni i odgovorni je bio tada Ranko Ostojić iz SDP-a. Ti, više-manje isti zastupnici iz SDP-a danas dijele lekcije u Saboru o demokraciji i ljudskim pravima i pravima žena, a tada su pjevali drugu pjesmu, i samo čekaju prijevremene izbore kako bi ponovo zasjeli. Taj film ovaj narod, domoljubni narod je već gledao, pa moram reći:  Gospodo iz svih stranaka, bilo kojeg ideološkog opredjeljenja, ne računajte na izbore koje će te Vi kontrolirati i kreirati po svojoj volji, već na HRVATSKE DOMOLJUBE I ISTINSKE BRANITELJE KOJI SU U ENORMNOJ VEĆINI!!! Znam da Vam se itekako žuri u EU kako bi nas dokrajčili i podali grabljivcima duše i tijela, čak i potpisali ulazak već ove godine .  NAŠA VJERA I NAŠA NADA SADRŽANA JE U STEPINČEVOJ : IN TE DOMINE SPERAVI!!! , U TEBE SE BOŽE UZDAM !!!

 

AUTOR: Josip Kokić