Arhiva članaka HRsvijet.net


Sindikat HRT-a d.o.o. Mostar održat će prosvjede u srijedu, 17. ožujka, u 11 sati ispred zgrade Hrvatske demokratske zajednice 1990 u Mostaru.

Sindikat je odluku o održavanju prosvjeda donio nakon jučerašnjeg sastanka na kojem je razmatran prijedlog Sporazuma o prekidu štrajka, koji su ponudili na potpisivanje predsjednik Nadzornog odbora HRT-a Mostar Frano Ljubić  i direktorica te kuće Anka Rajič. Navedeni potpisnici, prema mišljenju Sindikata HRT-a d.o.o. Mostar ni u kojem slučaju ne zadovoljava pravne standarde.

Naime, u Sindikatu HRT-a d.o.o. Mostar smatraju kako sadržaj sporazuma nije sporan, ali da ga, uz predstavnike sindikata moraju potpisati premijeri triju županija Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske, čime bi on dobio pravnu težinu.

Također, Sindikat HRT-a d.o.o. Mostar od nadležnih zahtjeva, kao preduvjet prekida štrajka, smjenu v.g. glavnog urednika HRT-a Mostar Tihomira Bradvice zbog njegovog ne profesionalnog ponašanja, vršena mobbinga te ucjena djelatnika, priopćeno je iz sindikata. (Fena)