Arhiva članaka HRsvijet.net


OPROST SVIMA

Jadranka Kosor i Vladimir Šeks, nastavljaju, kao hrvatski Bakarići s hapšenjima; čas branitelja, čas gospodarstvenika, a s cijem kako bi sačuvali sebe i one oko njih.

Ponašaju se kao da su došli u politiku tek prije nekoliko mjeseci, i odjednom otkrivaju crne rupe vlasti, a u tome sudjeluju, pogotovo Šeks od samih početaka. Uostalom njihova je biografija svima poznata, i ničim se u njoj ne mogu pohvaliti, već im samo kod normalnih ljudi služi na sramotu. Nažalost Tuđman ih je abolirao i instalirao u vrh vlasti od samih početaka, kao i mnoge druge. Može mu se donekle oprostiti, jer je to bilo u zanosu stvaranja države, koju ti isti danas zatiru i potiru na sve moguće načine.

Nije se tomu čuditi jer imaju vječnu potporu, kao i oni prije njih od stranih moćnika, jasno dok su u punoj poslušnosti i koji Hrvatsku ne mogu smisliti. Čim ta poslušnost izostane, oni ih miču kao stare krpetine. Tako je uvijek bilo i tako će uvijek biti, a te budale misle da su vječne pod njihovom zaštitom. Dok god bude takovih, a ima ih sasvim dovoljno, dotle će Hrvatska grcati u jadu, bijedi i ponižavanju koje nema granica. Kako ipak svemu dođe kraj, tako će i njima, jer kad se mali hrvatski div probudi, a budi se, tada će doći pred lice naroda i dobiti ono što zaslužuju. Da su izdajnici vlastitog naroda i države, to su odavno pokazali i dokazali.

Kosorica, kao i njen idejni šef Šeks, sve su ove godine znali za sve i u tome partipicirali na razne načine, samo da bi ostali u vrhu vlasti. ŠUTJELI SU O SVEMU, a po zakonu i svojoj zastupničkoj prisezi su bili dužni iznijeti u javnost, A NISU. Samim time su sudionici svega toga i moraju odgovarati pred zakonom, ili svi ili nitko. Kolika se energija troši na to, umjesto da su vodili brigu za stvarno i opće dobro, nisu jer to u njima nikada i nije stanovalo.

Godinama se javno zalažem za OPROST SVIMA za počinjena zla, pod uvjetom da se zna ISTINA bilo u ratu ili gospodarstvu, vratiti protupravno stečeno, ostaviti im za skroman život dostojan obitelji, a onima koji su počinili zločine prepustit ih njihovoj savjesti i mogućem kajanju, jer da nije bilo agresije, ne bi bilo ni zločina. Uostalom sam rat je ZLOČIN. Ovako nam kao i ustaštvo koje su sami stvorili, ti mrzitelji Hrvatske i grabljivci tuđega nameću kao vječnu i lažnu hipoteku, kako bi i dalje mogli grabiti i otimati narodno bogatstvo, bilo materijalno bilo kulturno, do konačne propasti ponižene i iscrpljene Hrvatske. Neka Šeks kaže pod kojim uvjetima i u kojem vremenu je došao do stana u centru Zagreba od skoro dvjesto kvadrata, dok su izbjeglice krvarile u jadu i bijedi po raznim kućercima i rupama, i tako sve do današnjih dana.

Neka svi ovi koji danas drže lažne moralne prodike, znaju da će i na njih doći red, kad-tad. Držati naše vojne časnike, generale i branitelje po zatvorima, dok zločinci agresori, bilo fizički ili ideološki šeću šepureći se po javnosti i penjući se u hijerarhiji vlasti, je sramotna ljaga na hrvatskom biću koje to dopušta i pasivno i šutke to promatra. Jeli to podloga za ponovno USTAJANJE hrvatskog čovjeka u cilju obrane časti i dostojanstva svojega naroda, koji nikada nije zagazio na tuđi teritorij, već je samo branio svoj. Gospodo veleizdajnici, ako Vas ne stigne kazna od vlastitog naroda ili Domovine, stići će vas Božja kazna i u to budite sigurni, a ja osobno zagovaram i zagovarati ću milosrđe ili oprost. Ako uz to bude i Vašeg kajanja, iskrenog kajanja, biti će to pomak ovoga svijeta na bolje.

AUTOR: Josip Kokić