Arhiva članaka HRsvijet.net

Još nema podataka o eventualnim novima žrtvama, no prema pisanju američkih medija tresle su se zgrade, a stanovnici su trčali na ulice.

Potres jačine 6.1 po Richteru ponovno je pogodio siromašnu karipsku državu Haiti. Epicentar potresa bio je 56 kilometara sjeverozapadno od Port au Princea, glavnog grada ove države.

Još nema podataka o eventualnim novima žrtvama, no prema pisanju američkih medija tresle su se zgrade koje su se urušile u prethodnom potresu, a stanovnici su istrčali na na ulice.

Podsjetimo, razorni potres jačine 7.0 po Richteru pogodio je Haiti 12. siječnja. Prema nekim procjenama broj žrtava mogao bi narasti na 200 tisuća. Ranjenika na Haitiju ima oko 250 tisuća, a užasava i vijest da je čak 1.5 milijuna osoba ostalo bez krova nad glavom.

Goleme količine pomoći dolaze u državu, no velike probleme stvaraju logistički problemi zbog kojih pomoć stiže usporeno. Na ulicama razorenog grada koji se nalazi na zapadu države Haićani vode rat za hranu i pitku vodu koje neprestano nedostaje.

Inače, Hrvatska je policija ove srijede trebala stupiti u kontakt s hrvatstim policajcima koji se nalaze na Haitiju, Tihomirom Svatošem i Igorom Kruljcem. Uspjeli su stupiti u video vezu, no nisu mogli uspostaviti ton./javno

{googleAds}<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "pub-4856610173099525";
/* 300x250, HOSTAMO SL-TEX */
google_ad_slot = "8444226637";
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;
//-->
</script>
<script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>{/googleAds}