Arhiva članaka HRsvijet.netpiše: Tatjana Vukman

Često kupujemo i kupujemo bez svrhe i razloga, a čini nam se da i dalje ništa nemamo za obući. Trošimo i trošimo, a uopće nismo provirili u vlastiti ormar i pokušali složiti kombinacije od onoga što već posjedujemo.

Ipak, trošenje novca na odjeću žene čini iznimno sretnima, bar dok ne dođe izvješće o stanju tekućeg računa i kreditne kartice. Tada nas uhvati odvratan osjećaj gađenja prema samoj sebi.

Odjedanput shvatimo da nam neki odjevni komadi uopće nisu trebali ili da vrlo loše izgledaju kad se odjenu.

Kako bi barem malo ublažili grižnju savjesti koju uvijek nakon kupnje osjeća svaka prava shoppingholičarka, vi nastavljate kupovati, naravno pod uvjetom da imate još novaca koje niste potrošili. Tješite ste kako ćete kupiti samo sitnice na "sniženju".

Istina je da se upravo na sniženjima može naći mnogo dobrih odjevnih predmeta i to sa "etiketom".

Iako sve žene dobro osjećaju blagotvorne učinke koje shooping sa sobom nosi, manje poznat podatak je da se upravo pomoću agresivnih obilaženja trgovina tope kalorije te da je shooping, u stvari, najbolji fitness. Tjelovježba koju ni ne primjećujete, a uživate u njoj, iako vas skupo košta.
Stoga, kartice i gotovinu u torbicu i pravac shopping centar.

Naime, znanstveno istraživanje provedeno pod paskom trgovačkog diva Debenhams pokazalo je da žene u prosjeku potroše 385 kalorija razgledavajući i isprobavajući ponudu krpica, cipelica i drugih detalja koji ih čine sretnima i zaduženima.

Stručnjaci su izačunali da žene naprave 7305 koraka u standardnom obilasku trgovina. Ako se u obzir uzmu vrećice i kutije koje nose, različiti pokreti prilkom isprobavanja odjeće, saginjanje za obuvanje različitih modela cipela žene troše jako puno energije prilikom kupovine.

Ako ne vjerujete, probajte. Krenite u obližnji shopping ili outlet centar jer upravo se bliži jedna od povoljnih prilika za dobar shooping, zimsko sniženje. Zadovoljavajući učinak je osiguran. Samo treba tražiti, tražiti i tražiti, i naravno, potrošiti što više kalorija.

hr svijet


{googleAds}<script type="text/javascript"><!--

google_ad_client = "pub-4856610173099525";

/* 300x250, HOSTAMO SL-TEX */

google_ad_slot = "8444226637";

google_ad_width = 300;

google_ad_height = 250;

//-->

</script>

<script type="text/javascript"

src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">

</script>{/googleAds}