Arhiva članaka HRsvijet.net

BANJA LUKA - Predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik danas je oštro reagirao na posljednje izjave odlazaćeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića.

- Najnovije izjave još aktualnog predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića uznemirujuće su prijetnje čovjeka koji je političku karijeru počeo s ratom i sada bi s ratom da je i završi, tvrdi Dodik u pisanoj izjavi.

- Ove radikalno-ekstremne izjave za koje smo mislili da se nikada više neće čuti u našoj regiji predstavljaju klasični ratnohuškački zov i dramatične su jer je Mesić još aktualni predsjednik i vrhovni zapovjednik vojske Hrvatske koja je članica NATO-a. Zato očekujemo od svih političara u regiji, predstavnika međunarodne zajednice, čelnika NATO-a i svih miroljubivih ljudi u Hrvatskoj i šire da osude ratne prijetnje lažnog mirotvorca Stjepana Mesića, upućene srpskom narodu i Republici Srpskoj, navodi premijer Republike Srpske.

I političke stranke u RS-u oštro su osudile Mesićeve izjave da bi poslao hrvatsku vojsku ako bi u RS bio raspisan referendum o otcjepljenju iz BiH.

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić potvrdio je da je jučer u neformalnom razgovoru novinarima rekao kako je u slučaju referenduma o otcjepljenju u Republici Srpskoj spreman vojno prekinuti koridor u bosanskoj Posavini, ali i ocijenio kako ne vjeruje da u ovom trenutku postoji neko tko će pokušati razbiti cjelovitost BiH. (Fena)

{googleAds}<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "pub-4856610173099525";
/* 300x250, HOSTAMO SL-TEX */
google_ad_slot = "8444226637";
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;
//-->
</script>
<script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>{/googleAds}