Arhiva članaka HRsvijet.net

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić vratio se u Zagreb nakon turneje po Njemačkoj, gdje je posjetio hrvatske reprezentativce, a gledao je utakmicu Hamburger SV-a i Freiburga. HSV je pobijedio 2:0, a strijelac drugog pogotka bio je Mladen Petrić.

No, odlične Petrićeve igre nisu ništa novo, pa je izbornika dobrim igrama impresionirao Ivica Banović, veznjak Freiburga.

"Banović je središnja figura Freiburga. Oko njega se vrti cijela igra momčadi. Stalno ga pratimo i na njega računamo", izjavio je Bilić dotaknuvši se nogometaša Hoffenheima i suigrača Josipa Šimunića Borisa Vukčevića.

"Šimunić mi je o njemu pričao još prije nekih godinu dana. Cijene ga u Hoffenheimu, a ja sam ga preporučio izborniku mlade reprezentacije Draženu Ladiću. Od njega bi Hrvatska u budućnosti mogla imati puno koristi", tvrdi Bilić.

Jedna od tema press-konferencije bio je i Davor Šuker, proslavljeni hrvatski centarfor i zlatna kopačka sa SP 1998.

Šuker se sve češće spominje u kontekstu približavanja jednoj od funkcija u HNS-u. Mnogi ga vide ga budućeg predsjednika HNS-a.

"Zna se tko je Šuker. On je najveće ime hrvatskog nogometa. Šuker je jednostavno Šuker. Nisam se ovih dana vidio s njim jer sam bio u Njemačkoj, ali čuo sam da je u dva navrata posjetio Kuću nogometa u Rusanovoj", kaže hrvatski izbornik.

Na pitanje što misli o Šukeru na funkciji predsjednika HNS-a, Bilić je odgovorio:

"Mi imamo predsjednika, s njim smo prošli i dobre i loše trenutke, ali s njim smo ja i igrači izuzetno sretni i zadovoljni", zaključio je izbornik./nacional

{googleAds}<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "pub-4856610173099525";
/* 300x250, HOSTAMO SL-TEX */
google_ad_slot = "8444226637";
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;
//-->
</script>
<script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>{/googleAds}