Arhiva članaka HRsvijet.netGolema bijela morska psina pojela je turista Lloyda Skinnera na plaži Fish Hoek u Cape Townu. Zastrašujućem su prizoru svjedočili brojni kupači i prolaznici koji su s užasom, bespomoćno promatrali kako nesretnika komada i proždire morska zvijer.


"Upravo smo ispred naše kuće vidjeli divovskog morskog psa kako proždire nešto za što nam se čini da bi mogao biti čovjek", napisao je svjedok Gregg Coppen na Twitteru. "Morski pas je bio ogroman. Ogroman poput dinosaura!"

Žrtva, 37-godišnji muškarac iz Zimbabwea koji je živio u DR Kongu, stajao je stotinjak metara od obale, a more mu je dopiralo do prsa. Namještao je naočale za plivanje kad ga je morski pas napao.

Svjedoci kažu da se psina dvaput vraćala prije nego što je, s nesretnim Lloydom u raljama, nestala u dubini. Centar za krizna stanja u Cape Townu izdao je ranije toga dana obavijest da su u moru primijećeni morski psi, ali na plaži nije bilo zastave upozorenja.

"Vidjeli smo kako se morski pas dvaput vraća. U raljama je imao cijelog čovjeka, samo je virila jedna ruka. More je bilo prepuno krvi", rekao je južnoafričkom listu britanski turist Phyllis McCartain.

Nakon napada pomahnitalog i gladnog morskog psa od jadnog turista ostala je samo krvava mrlja, naočale za ronjenje i komad noge./jutarnji

{googleAds}<script type="text/javascript"><!--

google_ad_client = "pub-4856610173099525";

/* 300x250, HOSTAMO SL-TEX */

google_ad_slot = "8444226637";

google_ad_width = 300;

google_ad_height = 250;

//-->

</script>

<script type="text/javascript"

src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">

</script>{/googleAds}