Arhiva članaka HRsvijet.netPlavuše su agresivnije i odlučnije od brineta i crvenokosih ljepotica, pokazalo je novo istraživanje.

Istraživanje koje su proveli stručnjaci sveučilišta u Kaliforniji, pokazalo je da plavuše imaju više samopouzdanja te da su ratobornije od ljepotica druge boje kose, iz jednostavnog razloga - privlače više pažnje.

Takav im stav, smatraju naučnici, osim toga pomaže da naprave što žele i po svome te dosegnu takozvani "efekt princeza".

"Očekivali smo da će plavuše biti samosvjesnije od ostalih mladih djevojaka, ali nismo mislili da će biti toliko agresivnije", rekao je Aaron Sell, voditelj istraživanja i dodao: 'Mnoge plavuše žive u svom svijetu u kojem su se prema njima ponašali bolje nego prema drugim ljudima te uopće ne shvaćaju da traže tretman princeza.'

Istraživanje je otkrilo čak i da žene koje nisu prirodno plavokose, već se bojaju, vrlo brzo preuzimaju atribute koji se pripisuju prirodnim plavušama. Inače, prirodne plavuše vrlo su rijetke. Više od 82 posto svjetske populacije ima tamnu kosu i tamne oči./mojportal{googleAds}<script type="text/javascript"><!--

google_ad_client = "pub-4856610173099525";

/* 300x250, HOSTAMO SL-TEX */

google_ad_slot = "8444226637";

google_ad_width = 300;

google_ad_height = 250;

//-->

</script>

<script type="text/javascript"

src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">

</script>{/googleAds}