Arhiva članaka HRsvijet.net

Vladi nije ni ''na kraj pameti'' da omogući MOL-u stjecanje većinskog paketa dionica Ine, izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker nakon sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) odgovarajući na upit o skorom izdavanju konvertibilnih obveznica Ine.

Ina će do ožujka izdati 200 milijuna eura konvertibilnih obveznica od koji će 100 milijuna kupiti država ili institucionalni ulagači, a 100 milijuna MOL, a taj je odnos određen upravo kako se ne bi promijenio vlasnički odnos, rekao je Šuker.

Te će se obveznice moći konvertirati tek nakon 18 mjeseci a vjerojatno će biti izdane na četiri ili pet godina, o čemu će biti potpisan i protokol, najavio je Šuker.

Na novinarski upit o mogućoj prodaji Podravke kazao je tek kako ''Vlada još nije izašla sa službenim stavom oko prodaje Podravke''.

Na sjednici GSV-a socijalni partneri raspravljali su o pretpristupnom ekonomskom programu (PEP) od 2010. do 2012. godine, čija je izrada obveza zemalja kandidata za ulazak u Europsku uniju (EU).

Hrvatskoj treba novi model ekonomske politike

To je dokument koji ocrtava glavne gospodarske prioritete Hrvatske u narednom razdoblju, a temeljni ciljevi su nam održiva makroekonomska stabilnosti i stvaranje uvjeta za gospodarski rast, napomenuo je potpredsjednik Vlade.

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) dala je set primjedbi na PEP, a podržali smo ga jer on odražava sadašnju ekonomsku politiku, koju bi trebalo što prije promijeniti, izjavio je čelnik HUP-a Ivica Mudrinić.

Ponovio je da Hrvatskoj treba novi model ekonomske politike, jer joj nedostaju dugoročna strategija i sektorske strategije za područja poput poljoprivrede i turizma.

Sindikati nisu podržali PEP jer su nezadovoljni mogućnošću svojeg utjecaja na izradu toga dokumenta, te zbog neizvršavanja i nerealnog donošenja mjera./javno

{googleAds}<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "pub-4856610173099525";
/* 300x250, HOSTAMO SL-TEX */
google_ad_slot = "8444226637";
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;
//-->
</script>
<script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>{/googleAds}