Arhiva članaka HRsvijet.netDoktorica Debra Hebernick je s timom stručnjaka provela istraživanje na uzorku od 2,056 žena u dobi između 18 i 60 godina, koje je pokazalo da više od pola žena, njih 52,5 posto za vrijeme seksa koriste ili su koristile vibrator. Čak 1079 ispitanica “svježe” ga je koristilo, u razdoblju od posljednjih mjesec dana.

Osim što žene koje koriste vibratore češće odlaze na ginekološki pregled, češće imaju orgazme, lakše se uzbude i manje osjećaju bol tijekom seksa. Njih 71,5 posto rekle su da nikada nisu imale neugodnih iskustava s vibratorom.

Doktor Michael Reece je s kolegama proveo istraživanje u kojem je sudjelovalo 1.047 muškaraca također u dobi između 18 i 60 godina koje je pokazalo da je njih čak 44,8 posto koristilo vibrator što s partnericom što solo i da im je seksualni život bolji nego onima koji ne koriste vibrator.

10% koristilo je vibrator tijekom proteklog mjeseca a njih 20.5% prije više od godinu dana. Muškarci koji koriste vibrator, posebice oni koji ga često rabe, poželjniji su, imaju bolju erekciju i općenito su zadovoljniji seksom te lakše postižu orgazam nego oni koji tijekom seksa ne upotrebljavaju vibrator.

Nakon provedenih istraživanja i dobivenih rezultata, doktorica Hebernick je izjavila: “Studija o korištenju vibratora kod žena potvrđuje ono što doktori i terapeuti znaju već desetljećima, da se vibratori rabe ne samo nasamo već i s partnerom te da njihovo korištenje može poboljšati seks, omogućiti lakše postizanje orgazama s tim da se rijetko kada za korištenje vibratora vežu ikakve nuspojave.

Nadalje, ovim istraživanjem dokazano je da i muškarci koriste vibratore, a o tome se do sada malo govorilo”, prenosi kanadski portal vancouversun.


hr svijet


{googleAds}<script type="text/javascript"><!--

google_ad_client = "pub-4856610173099525";

/* 300x250, HOSTAMO SL-TEX */

google_ad_slot = "8444226637";

google_ad_width = 300;

google_ad_height = 250;

//-->

</script>

<script type="text/javascript"

src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">

</script>{/googleAds}