Arhiva članaka HRsvijet.netStefani Joanne Angelina Germanotta
, danas poznatija kao Lady Gaga rođena je u New Yorku,
28. ožujka 1986. Karijeru je započela kao tekstopisac. Glazbom se bavi odmalena. Naučila je svirati klavir već u predškolskoj dobi, sa četiri godine. U trinaestoj godini skladala je svoju prvu pjesmu a u dvadesetoj je počela pisati pjesme za poznate glazbenike i grupe.

Do prije nekoliko godina bila je obična djevojka koja se probijala nastupajući u klubovima i barovima New Yorka.Mlada brineta pretvorila se nepune tri godine u svjetsku zvijezdu koja ne prestaje puniti novinske stupce. Danas je mega popularna i uistinu unikatna. Vole je čak i oni koji takvu vrstu glazbe ne slušaju.
Osim svojom vrlo dobro prihvaćenom glazbom, poznata je po seksi izgledu, neobičnom stilu, glamuroznim spotovima i kontroveznim nastupima. Izjavama poput one da je hermafrodit, uspješno je zaintrigirala medije i obožavatelje.

Iako zlobnici često ističu kako je karijeru izgradila na skandalima te da uopće ne zna pjevati, većina ju ipak smatra pravim osvježenjem na području moderne pop glazbe i neupitnim talentom. Teško je odlučiti je li Lady GaGa ujedno i nova modna ikona ili tek kopija nekih davno zaboravljenih vremena glam rocka. Jedno je sigurno, a to je da je njezin stil nemoguće kopirati, a besramne odjevne kombinacije apsolutno su nenosive.

Ipak, upravo zato što je drugačija stvara nešto potpuno novo i privlačno.
Kako ne bi suviše trošili riječi na priču o njezinom strelovitom usponu, karijeri i diskografiji koju vrlo dobro poznaje svaki prosječni devetogodišnjak, tek ćemo joj poželjeti puno sreće u borbi s manje poznatom, mračnom stranom koju slava često sa sobom nosi. Usprkos sumnjama da rabi opijate, pričama da je promiskuitetna i novostima o kolabiranju na nastupima, kritika i publika i dalje smatraju da će njezina zvijezda slave još dugo sjati.

hr svijet


{googleAds}<script type="text/javascript"><!--

google_ad_client = "pub-4856610173099525";

/* 300x250, HOSTAMO SL-TEX */

google_ad_slot = "8444226637";

google_ad_width = 300;

google_ad_height = 250;

//-->

</script>

<script type="text/javascript"

src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">

</script>{/googleAds}