Arhiva članaka HRsvijet.net

Sigurnosni propust prisutan je još od Internet Explorera 6 i Windowsa 2000

Njemački Ured za sigurnost u informacijskim tehnologijama (BSI) savjetuje svim korisnicima Internet Explorera hitan prelazak na alternativna rješenja za surfanje Internetom. Priopćenje je naravno vezano za već objavljenu vijest o napadima na Google i druge kompanije, pri čemu su hakeri koristili sigurnosni propust u najzastupljenijem pregledniku Interneta.

Propust se odnosi na verzije Internet Explorera 6, 7 i 8 još od Windowsa 2000, a njemačke vlasti preporučuju korištenje alternative barem dok Microsoft ne izda zakrpu. Prema njihovim tvrdnjama, čak ni korištenje ovog preglednika u protected modu rada nije dovoljno za sprječavanje upada u računalo.

Podsjetimo, početkom tjedna Google je zaprijetio povlačenjem iz Kine zbog koordiniranih hakerskih napada na kineske aktiviste te zbog sveopće cenzure koja vlada u toj zemlji.

Mediji često priguše da hakeri na taj način napadaju monopolističke tvrtke kao Microsoft i Google koji se u insiderskim krugovima smatra kao najveći napadač na intimnost informacija./bug/hrsvijet


{googleAds}<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "pub-4856610173099525";
/* 300x250, HOSTAMO SL-TEX */
google_ad_slot = "8444226637";
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;
//-->
</script>
<script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>{/googleAds}