Arhiva članaka HRsvijet.net

Izvanredan uspjeh našeg skijaša u Wengenu, nakon najbolje prve vožnje, Ivica Kostelić je u drugoj rutinski odskijao do nove slalomske pobjede, kojom se približio vodećima u ukupnom poretku slaloma. Kostelić je u drugu vožnju ušao sa prednošću od 14 stotinki ispred Juliena Lizerouxa i Reinfrieda Herbsta, koji pak drugu vožnju nisu odvozili na razini svojih mogućnosti, pa je Kostelić trebao samo "sačuvati živce" te po prvi put nakon 2002. godine slavio u Wengenu.

Izvanredan uspjeh zabilježio je i drugi hrvatski skijaš, Natko Zrnčić-Dim, koji je utrku završio na 18.mjestu, i to sa visokim startnim brojem 53, čime je potvrdio da hrvatska dobija još jednog vrsnog slalomaša. Natko-Zrnčić Dim je i dosada zabilježavao odlične rezultate u kombinaciji ( bronca na svjetskom prvenstvu prošle godine), a sada je potvrdio da dobar rezultat moža napraviti i u pojedinačnom slalomu.

Odlična forma naših skijaša posebno veseli, kad znamo da nas za samo 28 dana čekaju Zimske Olimpijske igre, gdje očekujemo barem jednu medalju hrvatskih alpinista.

Dario Špehar

 

{googleAds}<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "pub-4856610173099525";
/* 300x250, HOSTAMO SL-TEX */
google_ad_slot = "8444226637";
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;
//-->
</script>
<script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>{/googleAds}