Arhiva članaka HRsvijet.net

Najteže je stanje u naseljima Kovačima i Ponoru gdje su vodene bujice preplavile ceste koja ih povezuje s središtem općine.

Zbog poplava na području gotovo cijele općine Tomislavgrad u BiH, načelnik Ivan Vukadin proglasio je u ponedjeljak stanje elementarne nepogode, a u srednjim školama od danas je obustavljena nastava dok se u osnovnim školama nastava odvija u prvoj smjeni.

Najteže je stanje u naseljima Kovačima i Ponoru gdje su vodene bujice preplavile ceste koja ih povezuje s središtem općine. Zbog kritičnoga stanja postavlja se nasip s vrećama pijeska, a voda je zaprijetila i kućama.

Služba civilne zaštite tomislavgradske općine, uz suglasnost resornoga županijskog ministarstva, odlučila je da se nastava danas neće održati u tomislavgradskim srednjim školama. U osnovnim školama nastave neće biti u jutarnjoj smjeni u središnjoj školi Ivana Mažuranića u Tomislavgradu za učenike od 5. do 8. razreda, te u područnim školama u pet prigradskih naselja.

Na području Hercegbosanske županije, uz Tomislavgrad kritično je stanje u općini Drvar. Prijeti opasnost od puknuće brane umjetnoga jezera Župica. Budući da su nizvodno od mosta naselja i u toj je općini proglašeno stanje prirodne nepogode. /javno

{googleAds}<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "pub-4856610173099525";
/* 300x250, HOSTAMO SL-TEX */
google_ad_slot = "8444226637";
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;
//-->
</script>
<script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>{/googleAds}