Arhiva članaka HRsvijet.net

Stranka je postala utočište osoba koje su joj pristupile isključivo iz karijerističkih razloga, poput Milanovića, napisao je Pančić.

Saborski zastupnik Ivica Pančić potvrdio je u ponedjeljak da istupa iz članstva Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) ''zbog dužeg nezadovoljstva načinom vođenja SDP-a i smjera u kojem je stranka pošla''.

Pančić je u otvorenom pismu ustvrdio da iz SDP-a izlazi jer ta stranka više nema moralnih vrijednosti radi kojih ju je izabrao, a koje su odlikovale rad njezina tadašnjeg vodstva.

- Zadnjih godina stranka je postala utočište osoba koje su joj pristupile isključivo iz karijerističkih razloga, što se odnosi i na aktualnog predsjednika stranke - ustvrdio je.

Pančić drži da je ''novi SDP'' postao stranka koju karakterizira ozračje podjela, sumnjičenja i podmetanja, što označava ''povratak u vremena za koja smo mislili da smo ostavili iza sebe''.

Po njegovim riječima, odlaskom Ivice Račana, uslijed naleta politike ''pseudoljevičarenja'', olako je napušten dugo i pažljivo izgrađivan profil hrvatske socijaldemokratske stranke.

Pančić ističe da će i nakon odlaska iz stranke, u kojoj je bio 15 godina, ostati vjeran vrijednostima hrvatske socijaldemokracije, vezane uz ''istinoljubivost, toleranciju, pravičnost i poštenje''.

Zahvalio je svim članovima i simpatizerima SDP-a na potpori njegovim političkim nastojanjima u izgradnji demokratske, pravne i prosperitetne hrvatske države i istinske socijaldemokracije./javno