Arhiva članaka HRsvijet.netBaby boom u Hrvatskoj započeo je još u siječnju kada je na svijet došlo čak četvero "poznate" djece, a s isto toliko smo zaključili godinu.

Hrvatska je u 2009. godini doživjela pravi celebrity baby boom, koji je započeo već u siječnju kada su na svijet došli sin Idore Hegel, Marko Gabrijel, malena Katja, kćer glumice Ines Bojanić, kao i Noa Novković, sin Borisa Novkovića. Tih je siječanjskih dana rodila i glumica Marijana Mikulić, koja je dječaku dala ime Josip prema svom bratu.

Po drugi puta otac je postao i pjevač Tony Cetinski, čija je supruga Ivana Nobilo Cetinski na svijet donijela njihovu princezu Piju. Zbog dugoočekivane prinove u obitelji, Tony je prošle godine uzeo cijeli siječanj slobodan kako bi svoje vrijeme proveo s najvažnijim curama u njegovu životu.

Iz javnog života, doduše puno duže nego Tony, povukla se i pjevačica Ivana Banfić koja je svome suprugu Kruni Ladišiću u lipnju rodila sina Jana.

Podsjetimo, pjevačica je bila shrvana zbog spontanog pobačaja koji je imala, no ipak je uspjela ponovno zatrudnjeti te je bila prisiljena čuvati trudnoću. Ipak, njen Jan je na svijet došao u lipnju i to carskim rezom jer je bio "naopačke".


Jelena Perčin rodila je LotuSvijet je u 2009. godini ugledao i maleni Niko, prvo dijete Marija Valentića i Mirne Maras. Dječak je svoje roditelje obradovao također u lipnju i od tada je, kazao nam je nedavno njegov ponosni tata, izrastao u velikog i zdravog dječaka. Zbog prinove u obitelji Mirna i Mario su sve svoje obveze sveli na minimum, kako bi što više uživali u prvim mjesecima svoga dječačića. Svoje je glumačke obveze u potpunosti "zapostavila" i glumica Jelena Perčin, koja je u svibnju rodila kćer Lotu.

Od tada se mlada majka vrlo rijetko može sresti u gradu, a da kraj nje nije njena kćerkica. Dječaka je, iako je očekivala djevojčicu, rodila i novinarka Ivona Periša, kojoj je to treće dijete u braku s fotografom Marijom Perišom, dok su Olja i Igor Vori u 2009. godini dobili prvorođenca Petra. Sina je krajem ljeta dobio i proslavljeni nogometni vratar Tomo Butina te mu nadjenuo ime Hrvoje.


Svi slavili s Bobanima zbog RužeIpak, možda najveći baby boom u protekloj godini dogodio se u studenom kada je Ljupka Gojić carskim rezom na svijet donijela djevojčicu Janu. U istom mjesecu rodila je i glumica Ecija Ojdanić i to sina Jakova, a sina je rodila i HTV-ova novinarka Sanja Mikleušević Pavić. Krajem godine na svijet je stigao i maleni Andrija Pinjuh, drugo dijete bivše hrvatske mankenke Iris Androšević Pinjuh.

Ipak, možda je najviše medijskog prostora u studenom zaokupilo rođenje Ruže Boban, dugoočekivane prinove u obitelji Leonarde i Zvone Bobana. Malena Ruža njihovo je peto, odnosno prvo biološko dijete koje je došlo nakon Leinih brojnih spontanih pobačaja i to uz pomoć umjetne oplodnje. U prosincu je otac postao i voditelj Aleksandar Stanković čija je djevojka Željka Crnogaj rodila djevojčicu Unu.


javno.com

{googleAds}<script type="text/javascript"><!--

google_ad_client = "pub-4856610173099525";

/* 300x250, HOSTAMO SL-TEX */

google_ad_slot = "8444226637";

google_ad_width = 300;

google_ad_height = 250;

//-->

</script>

<script type="text/javascript"

src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">

</script>{/googleAds}