Arhiva članaka HRsvijet.netIZBORI U HRVATSKOJ NE POSTOJE, VEĆ SAMO PARTITOKRATSKA MANIPULACIJA SVEGA BITNOG ŠTO UTJEČE NA ŽIVOT GRAĐANA

AUTOR: Josip Kokić

 

Već godinama pišem i govorim da izbore treba BOJKOTIRATI, jer jedino vidni neizlazak građana na birališta pokazuje i dokazuje da se ne slažu sa politikom svih aktualnih stranaka na javnoj sceni. Time se gubi stvarni legalitet svih koji se žele dočepati vlasti, jer demokracija počiva na većini. Neizlazak na izbore počiva na vrlo ozbiljnim argumentima koje vlasti podastiru javnosti bez imalo straha i srama. Nacionalni interesi i život građana ih uopće ne zanimaju, a sve što govore je istinska LAŽ. Hrvatska u tome grca, a vlast se koprca u izobilju i sluganskom ponašanju prema moćnicima tuđincima.

Mnogi su me pitali tko će u ovim izborima pobijediti i tko ima najveće šanse. Moj odgovor je uvijek bio, Josipović. Nisu mi vjerovali u većini. Zašto Josipović, zato jer najbolje odgovara onima koji ne žele nimalo dobra RH, a sve poluge vlasti, financija i medija, drže pod apsolutnom kontrolom. U prošlom tekstu sam napisao, kad bi svi građani izašli na izbore, i kad bi skoro svi glasovali za Bandića, opet bi pobijedio Josipović. Zašto, zato jer uopće nema kontrole izbora, a svi oni koji kontroliraju izbore su njihovi zaposlenici. Pa kad Bandić, Mesić i ini stalno govore, neka institucije rade svoj posao kod raznih slučajeva korupcije i lopovluka, tada oni govore posve točno, jer tamo su njihovi ljudi, pa kako će raditi protiv njih, kad su ih oni postavili. Iznimke se događaju kad netko iz tog kruga iskoči mimo njihove volje. Tada taj doslovce nagrabusi, ili ako je žrtveno janje. Pa zar to često ne gledamo upravo u filmovima sa trulog zapada. Eto nedavno smo saznali  podatak, koliko je zaposlenika na Pantovčaku, Titovom Pantovčaku, oko 170. Kad bi se pisalo izvješće, koji su rezultati te politike za opće dobro prvog čovjeka u državi, dobili bi rezultat ne nula već stravičan minus. Ovdje ne mislim na ljude zaposlenike koji marljivo rade po nalogu i tako egzistiraju, već na one koji ih zlorabe za svoje interese. Zar Mesić 1999 g. prije izbora nije govorio kako ne želi biti tamo gdje je bio predsjednik Tuđman. Bila je to djelomična istina, ali je žarko želio biti tamo gdje je boravio Tito, a upravo je njegovu politiku i provodio u oba mandata, pa ga je čak i debelo nadmašio. Tito je činio ono što je govorio, za dobro jednoumlja, a Mesić je zlorabio sve što se zlorabiti dalo, kako bi Hrvatsku unazadio i vratio u, kako se danas govori, Jugosferu.

Ključno pitanje je kako izaći iz tog začaranog kruga jer tzv. izbori nas guraju sve dublje i dublje u totalno beznađe. Odavno sam predložio Ghandijevsku metodu prosvjeda sa svijećom u ruci i krunicom oko vrata i molitvom Majci Božjoj, odvjetnici hrvatskog naroda. Popuniti sve ulice i trgove oko Gornjeg grada i Pantovčaka, uporno i dostojanstveno do njihove ostavke, jer Sabor, Hrvatski sabor odavno ne postoji, a to smo posebice vidjeli kod izdajničke ratifikacije Sporazuma sa Slovenijom oko morske granice. Zar Ghandi nije istjerao moćne, vrlo moćne i bešćutne  Engleze iz svoje Indije, i izborio slobodu i nezavisnost. Na kraju moram po stoti put ponoviti, kako je Katolička crkva po biskupima uvelike kumovala ovom današnjem beznađu, čast rijetkim pojedincima. Nisu bili pastiri stada a niti hrvatski muževi, uspravni, hrabri  i ponosni u obrani svojeg naroda, vjere i države krvlju izborene. Sve je to rapidno počelo odlaskom nadbiskupa i kardinala Kuharića a dolaskom posve nedoraslog Josipa Bozanića. Eto u zadnje vrijeme poneki klerici počinju hrabrije progovarati, i nadam se da neće posustati ni pod koju cijenu, jer voda je doista došla do grla, a Crkva je bila jedina institucija koja je mogla nešto učiniti, i još uvijek može, ako se među njima barem jedan nađe hrabar.

Josipović ili Bandić je sasvim svejedno, jer obojica u svojim tzv. programima su podložna moćnicima iz Međunarodne zajednice ili mreže, a i sami to zdušno žele biti. Jadna je Hrvatska, koja dopušta iznjedriti takav profil kandidata i pasivno promatrati tu paukovu mrežu koja je okupirala cijelu Hrvatsku, pa i veći dio klera.

{googleAds}<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "pub-4856610173099525";
/* 300x250, HOSTAMO SL-TEX */
google_ad_slot = "8444226637";
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;
//-->
</script>
<script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>{/googleAds}