Arhiva članaka HRsvijet.net

Njemačka ministrica je zbrinuta da tvrtka prikuplja previše informacija i time dobiva preveliku moć putem svojih programa poput Google Eartha i Google Booksa

Njemačka ministrica pravosuđa izjavila je kako Google postaje ogromnim monopolom, poput Microsofta, i uskoro bi se mogao naći pred tužbama ukoliko svoje poslovanje ne učini transparentnijim.

Ministrica Sabine Leutheusser-Schnarrenberger istaknula je  
kako je zbrinuta da tvrtka prikuplja previše informacija i time
dobiva preveliku moć putem svojih programa poput Google Eartha i Google Booksa. Sveukupno gledajući time tvrtka postaje ogromnim monopolom, poput Microsofta.

No ističe kako ništa ne želi zabraniti ili zaustaviti, već samo osigurati veću transparentnost kako bi korisnici znali što se događa s njihovim podacima. Smatra kako tvrtke imaju obveze na tom području, te ima mnogo stvari koje bi se trebale poboljšati. Ukoliko se uskoro ne dogode neke promjene, najavljuje kako će možda morati poduzeti neke pravne akcije.

Glasnogovornik Googlea u Njemačkoj izjavio je kako pružanje korisnicima potpune transparentnosti je u središtu svih operacija tvrtke, te se konstantno radi kako bi se napravila dodatna poboljšanja na tom području./bug

{googleAds}<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "pub-4856610173099525";
/* 300x250, HOSTAMO SL-TEX */
google_ad_slot = "8444226637";
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;
//-->
</script>
<script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>{/googleAds}