Arhiva članaka HRsvijet.net

U subotu 9. siječnja 2010. u 17 sati u kazalištu Mala scena odigrat će se pedeseta izvedba popularne predstave za djecu "Krava Ružica", u izvedbi Nere Stipičević i Ane Majhenić te u režiji Ivice Šimića. Tekst švicarskog autora Andri Beyelera dobio je europsku Nagradu Braća Grimm koja promovira izvrsnost u dramskom stvaralaštvu za djecu. Predstava govori o međuvršnjačkom nasilju, a djecu uči toleranciji i suživotu.

Isti dan, u subotu u 19 sati na rasporedu je međunarodni hit Male scene "Padobranci ili o umjetnosti padanja". Ovo je prva izvedba u Zagrebu nakon velike azijske i australske turneje, u kojoj će Kristina Bajza Marčinko i Tomislav Krstanović, uz puno pokreta, plesa i akrobacije najmlađima ispričati priču o ustajanju i padanju, o privlačenju i odbijanju, o životu samom.

Predstavu "Krava Ružica" obilježila je inovativna i društveno odgovorna međusektorska suradnja Male scene s udrugom SOS-Dječje selo Hrvatska u zajedničkom projektu "Krava Ružica - edukacija djece kroz kazališnu predstavu o međuvršnjačkom nasilju", s ciljem senzibiliziranja javnosti o problemu međuvršnjačkog nasilja (eng.bullyinga) te je u listopadu 2009. organiziran i stručni skup "Bullying-događa se i meni", koje je okupio stručnjake i profesionalce koji se bave problemom nasilja među djecom.

Ulaznice se mogu rezervirati online na www.mala-scena.hr ili telefonski na 01 468 3352.

{googleAds}<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "pub-4856610173099525";
/* 300x250, HOSTAMO SL-TEX */
google_ad_slot = "8444226637";
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;
//-->
</script>
<script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>{/googleAds}