Arhiva članaka HRsvijet.net

Zagrebački koncert nizozemskih skupina The Gathering i Autumn, koji će se održati u ponedjeljak, 1. veljače, u 20 sati u klubu Močvara, moći će se pogledati za 100 kuna.

Tolika je naime, cijena ulaznica, koje se mogu kupiti u Močvari i zagrebačkom Planet Musicu ili naručiti putem e-maila. Na dan koncerta na blagajni Močvare ulaznica će biti skuplja 20 kuna.

Prije nešto manje od šest godina The Gathering su razgalili srca mnogobrojnih fanova, održavši jedan od najemotivnijih koncerata u bogatoj povijesti Močvare, a izlazak albuma "The West Pole" (svibanj 2009.) i proslava 20 godina postojanja najbolji su mogući razlozi za povratak jednog od najmagičnijih bendova današnjice u Hrvatsku.

Kao rijetko koji bend, The Gathering je cijelu karijeru proveo razvijajući svoj glazbeni izričaj, ne plašeći se pritom promjena koje takvo traganje neizbježno donosi, ne mareći za reakcije i mišljenja drugih.

Ova skupina ljudi očito je davno otkrila 'Kamen mudraca' jer sve što su glazbeno dotakli, pretvorili su u 'zlato', pa su njihovi albumi, bez obzira radi li se o davnoj doom fazi ili kasnijem atmosferičnom trip-rock stilu, uvijek nailazili na oduševljenje i kritike i fanova. Tako je, npr., "Mandylion" proglašen jednim od 50 najboljih nizozemskih albuma svih vremena.

A da njihova magična i emocijama nabijena glazba itekako dobro funkcionira u live okruženju, govori podatak da je njihov live DVD "A Sound Relief" dobio Edison Award (nizozemsku inačicu Grammy-a), a nekoliko su puta proglašavani najboljim nizozemskim live bandom.

Predgrupa The Gatheringu bit će njihovi sympho-rock-metal zemljaci Autumn, koji su u svojoj karijeri objavili četiri studijska albuma, posljednjeg, "Altitude", u veljači 2009. za Metal Blade Records. /muzika

{googleAds}<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "pub-4856610173099525";
/* 300x250, HOSTAMO SL-TEX */
google_ad_slot = "8444226637";
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;
//-->
</script>
<script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>{/googleAds}