Arhiva članaka HRsvijet.netUčenica osmog razreda jedne osnovne škole u Dalmaciji s vodičko-tribunjskog područja za nepuna tri tjedna trebala bi roditi dijete. Mediji su došli do neslužbenih podataka da je djevojčica ostala trudna u kratkotrajnoj vezi sa B. D., 56-godišnjim dobrostojećim poduzetnikom koji se bavi turističkom djelatnošću 

Četrnaestogodišnjakinja je ostala u drugom stanju nakon veze sa susjedom, koji je inače poduzetnik. Na slučaju već radi Odjel za brak i obitelj Centra za socijalnu skrb. Zbog zaštite maloljetnice spomenuti Odjel drži u tajnosti privatne podatke o djevojčici i ocu djeteta. Medijske navode da je 56-godišnjak imao spolne odnose s djevojčicom potvrdili su policija i županijsko odvjetništvo. Buduća majka-dijete navodno potječe iz siromašne obitelji, a nagađa se da je kod poduzetnika radila kao ispomoć u kući.

Djevojčica je cijelu trudnoću uspjevala prikriti od roditelja, školskih kolega i nastavnika.

"Nitko do Božića nije ni primijetio da je djevojčica trudna, nosila je vrlo široke majice i hlače i svi su mislili da se malo udebljala.
Nitko nije vidio njezin trbuh... koji je iz dana u dan rastao. Djevojčica je inače vrlo vrijedna, često je pomagala majci u poslovima čišćenja po kućama. Doduše, ponekad bi znala izgledati malo raščupano, kao pomalo zapušteno, ali to je zato što obitelj inače živi u teškim uvjetima", za Večernji list izjavila je jedna mještanka.
Iako u Hrvatskoj gotovo svake godine zatrudni i rodi oko dvije tisuće maloljetnih djevojaka, broj majki mlađih od 15 godina nije veći od pet.

Mještani tvrde da 56-godišnjeg muškarca, za kojeg nemaju loše riječi, više ne viđaju te da pretpostavljaju da je u pritvoru. Muškarac je navodno udovac i nema djece.

Djevojčica je prije nekoliko dana završila u rodilištu šibensko-kninske bolnice jer joj se približio termin poroda.
"Ne bih zbog liječničke etike trebao iznositi potankosti o pacijentici, ali mogu potvrditi da je 14-godišnjakinja na odjelu i da čeka porod 20. siječnja. Porod bi trebao proći bez problema", izjavio je šef ginekologije dodajući da djevojčicu i njezino nerođeno dijete treba zaštititi od osude okoline i ružnog šaputanja.

Otac djeteta bi za počinjeno nedjelo prema zakonu mogao završiti u zatvoru do osam godina. Naime, iako u ovom slučaju očigledno nije riječ o silovanju i dalje je riječ o “spolnom odnošaju s djetetom”. Protiv njega će po završetku istrage pravosudna tijela po službenoj dužnosti započeti kazneni progon.


hrsvijet.net

{googleAds}<script type="text/javascript"><!--

google_ad_client = "pub-4856610173099525";

/* 300x250, HOSTAMO SL-TEX */

google_ad_slot = "8444226637";

google_ad_width = 300;

google_ad_height = 250;

//-->

</script>

<script type="text/javascript"

src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">

</script>{/googleAds}