Arhiva članaka HRsvijet.net

Hrvatski internetski portal index koji je javno obznanio svoju pristrasnost u predsjedničkoj kampanji objavio je danas informacije koje su nekoliko sati prije izborne šutnje morale demantirati sve spomenute hrvatske institucije.

Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova i USKOK demantirali su večeras navode internetskog portala kako su u tijeku istrage protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića te kako se protiv njega priprema optužni prijedlog za slučaj "Krašograd".

"Moramo demantirati kako je kriminalistička obrada u slučaju Krašograd pri završetku te kako iz dosadašnjega kriminalističkog istraživanja proizlazi ičija kaznena odgovornost", stoji u demantiju Ravnateljstva policije.

Ono se oglasilo u vezi s brojnim novinarskim upitima o potvrdi izjave glasnogovornika USKOK-a i informacija na portalu Indeks koji je danas objavio kako "USKOK priprema optužni prijedlog protiv neovisnog predsjedničkog kandidata Milana Bandića za slučaj Krašograd".U priopćenju Ravnateljstva policije ističe se kako svojim izjavama ni na koji način ne želi sudjelovati u predsjedničkoj kampanji i utjecati na eventualne izborne rezultate te se stoga glede spomenutog suzdržava od svakog komentara.

"Do sada smo javnost dosljedno izvještavali o rezultatima svih značajnijih dovršenih kriminalističkih istraživanja, što ćemo činiti i ubuduće", stoji u priopćenju koje je potpisao načelnik ureda ravnatelja Kurnoslav Borovec.

U povodu brojnih upita i različitih tumačenja navoda glasnogovornika Vuka Đuričića i USKOK je večeras priopćio kako je "netočno kako je USKOK primio 21 kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Milana Bandića, a također nije točno kako je glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić obavijestio javnost kako USKOK vodi istragu protiv Milana Bandića".

"Glasnogovornik Uskoka Vuk Đuričić je samo potvrdio ono što je javnosti već poznato, kako se u svezi s mogućim zlouporabama te utvrđivanjem moguće odgovornosti pojedinih službenih ili odgovornih osoba iz grada Zagreba ili gradskih trgovačkih društava provode izvidi, tj, samo utvrđuje osnovanost sumnje o mogućem počinjenju kaznenih djela iz nadležnosti Ureda", stoji u USKOK-ovu priopćenju.

Portal Index.hr objavio je danas kako je glasnogovornik USKOK-a Đuričić za taj portal "potvrdio kako su istrage protiv Milana Bandića u tijeku" te da "policija utvrđuje činjenice u više predmeta na temelju kaznenih prijava podnesenih protiv Milana Bandića, od kojih je jedan i Krašograd". /hercegovina

{googleAds}<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "pub-4856610173099525";
/* 300x250, HOSTAMO SL-TEX */
google_ad_slot = "8444226637";
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;
//-->
</script>
<script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>{/googleAds}