Arhiva članaka HRsvijet.net

Vodostaj gotovo svih rijeka u Bosni i Hercegovini i danas je bio na kritičnoj razini te i dalje prijeti opasnost od poplava, objavili su lokalni mediji i službe civilne zaštite u toj zemlji.

Mnogobrojna naselja poput onih u Sarajevskom polju i dalje su pod vodom, no stanje je pod nadzorom a civilna zaštita i vatrogasci nastavljaju pružati pomoć ugroženom stanovništvu koje pokušava sačuvati potopljenu imovinu. Najkritičnije stanje u petak je bilo na području hercegovačkog sela Gabele na granici s Hrvatskom, gdje je zbog poplave morao biti zatvoren i međunarodni granični prijelaz Gabela Polje.

Čovjek se skoro utopio u Neretvi

Na toj su lokaciji pripadnici Granične policije BiH u četvrtak morali intervenirati kako bi spasili 54-godišnjeg muškarca koji se gotovo utopio u nabujaloj Neretvi. Iz sjedišta granične policije BiH priopćeno je kako su nakon proglašenja opće opasnosti od poplava na području Čapljine sve raspoložive snage i tehnika stavljene u stanje pojačane pripravnosti a na to su područje morala biti dopremljena i plovila iz Neuma. (Hina)

{googleAds}<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "pub-4856610173099525";
/* 300x250, HOSTAMO SL-TEX */
google_ad_slot = "8444226637";
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;
//-->
</script>
<script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>{/googleAds}