Arhiva članaka HRsvijet.net

Predsjednik slovenske vlade Borut Pahor susrest će se sa svojom hrvatskom kolegicom Jadrankom Kosor u Kranjskoj Gori u Sloveniji 13. siječnja, objavljeno je u četvrtak u Ljubljani.

Kako je objavio ured za odnose s javnošću predsjednika slovenske vlade, riječ je o radnom susretu.

Pahor je prošli tjedan izjavio da je u zadnje vrijeme telefonom razgovarao s hrvatskom premijerkom i da je u vrlo kratkom roku moguć njihov ''prijateljski i neformalni susret'' u Kranjskoj Gori.

Tom prilikom izrazio je uvjerenost da će se konstruktivni odnosi dviju vlada, započeti lanjskim susretom premijera u Trakošćanu, koji je rezultirao deblokadom hrvatskim pristupnih pregovora, nastaviti i u ovoj godini.

Kosor i Pahor trebali bi popričati o postupku ratifikacije arbitražnog sporazuma u Sloveniji

Slovenski mediji kao vjerojatne teme razgovora Pahora i Kosor navode pitanje postupka ratifikacije arbitražnog sporazuma u Sloveniji koji je privremeno zaustavljen jer se čeka odluka ustavnog suda, te pitanja vezana uz otvaranje triju poglavlja u pregovorima Hrvatske s EU-om.

Riječ je o poglavljima ribarstvo, okoliš, te vanjska i obrambena politika.

Slovenija na zadnjoj pristupnoj konferenciji krajem prošle godine nije omogućila njihovo otvaranje, ali je naglasila da nije riječ radi o blokadi nego postupku glede bilateralnih pitanja koja se rješavaju.

javno.com

{googleAds}<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "pub-4856610173099525";
/* 300x250, HOSTAMO SL-TEX */
google_ad_slot = "8444226637";
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;
//-->
</script>
<script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>{/googleAds}