ISTAKNUTE VIJESTI

"Uzdati se u pravednost EU-birokrata jest uzdati se u Drakulu u transfuziji svoje krvi - trajno rješenje za EU je Europa suverenih nacija", prof. dr. sc. Davor PAVUNA - 33 godine poslovnog iskustva i života u zemljama EU.


 

"Hrvatsku vidim kao dio Europe, što ona po svemu i jest, ali nisam za ulazak u ovakvu EU-tvorevinu. Jesam za EU-kompatibilnosti (poput Švicarske), ali ne i za EU-ulazak jer se takozvana Unija raspada. To ne znači da će propasti Europa suverenih nacija čiji smo mi integralni dio. Moramo gledati svoju budućnost i usmjeriti se kratkoročnim i dugoročnim ciljevima i to tako da umrežimo naše znalce i domoljube diljem svijeta i prijatelje iz raznih centara moći koji su nam skloni". rekao je prof. dr.sc. Davor PAVUNA u svom nedavnom intervju za Vijesnik.

>>Davor Pavuna: Nisam za ulazak u ovakvu EU tvorevinu

Nadalje, EU parlamentarac Nigel Farage, 30.11.2011. u svom nadahnutom govoru, usporedivši EU s bivšom Jugoslavijom, izmedju ostalog kazao je: "EU čini sve što može kako bi podmitila političke klase u Hrvatskoj - radi to prilično dobro, zapravo i previše dobro. Imate i spremne pomagače, jer stari komunisti su još uvijek tamo u Hrvatskoj, oni i dalje drže sve pozicije moći i svi oni će se jako obogatiti, ako Hrvatska uđe u Europsku uniju.

>>Nigel Farage: 'Ukrcavate se na Titanik nakon što je udario u ledeni brijeg!'

>>EU-parlamentarac usporedio EU s Jugoslavijom pa dodao: 'U Hrvatskoj još uvijek vladaju stari komunisti koji će postati jako bogati kad uđu u EU a slobodnih medija nema' (VIDEO)

Cijela kampanja je korumpirana i manipulirana. Vidjeli smo to i prije od Europske unije, ali mislim da se u Hrvatskoj događa na skali koja je gora od svega što sam vidio prije.

Ova zemlja gotovo tisuću godina je tražila neovisnost. I za 20 godina su imali neovisnost - uspjeli su se izvući iz propalog političkog eksperimenta koji se zvao Jugoslavija - i ako oni glasuju za pridruživanje Europskoj uniji, oni su glasali za ulazak u jednu novu Jugoslaviju - u propali politički eksperiment koji će implodirati".

 

ref_ne_eu

 

Gdje je u svemu tome Hrvatska? Mala, Domovinskim ratom, pretvorbom, financijski i gospodarski iscrpljena i pokradena zemlja.

Gdje su u svemu Hrvati? Mali narod kojeg u budućoj EU ima oko 1%.

>>Zahtjev za odgodu referenduma o EU do presude generalima u Haagu

>>Neven Sesardić: Haag je u krivu!

Je li Hrvatska kao država unutar EU poželjna samo kao nekretnina? Jesu li Hrvati u EU političkim i financijskim centrima moći već etiketirani kao podaničko-ulizničko-kreditno roblje?

Neki od razloga našeg "NE" ulasku Hrvatske u Europsku uniju:

1.) Hrvatska će imati manje od 1% pravo glasa u europskom parlamentu.

2.) Hrvatska će morati plaćati članarinu u visini od 4 milijarde kuna godišnje.

3.) Poskupljenje električne energije i naftnih derivata.

4.) Ograničavanje proizvodnje na normu koju će odrediti EU parlament (npr. u Slavoniji postoje tri šećerane koje će svoju proizvodnju morati smanjiti za 35% što znači zatvaranje jedne od tri šečerane).

5.) Hrvatska nema pravo na gospodarski pojas u Jadranskom moru (talijani imaju pravo loviti u našem moru i vaditi naftu iz istoga, napomenimo da su svoj dio Jadrana izlovili zato što posjeduju ogromnu i najmoderniju brodicu na mediteranu).

6.) Hrvatska se obvezuje na izgradnju i dodjelu stanova onima koji su 1991. godine napustili Hrvatsku i sudjelovali u oružanoj agresiji na nju.

7.) Pristanak na pretvaranje velikosrpske agresije u građanski rat i s tim u vezi odustajanje od ratne odštete, (samo materijalnih dobara cca 40 milijardi $USA).

8.) U procesu tzv. pregovora Hrvatska je izložena ucjenama (prodaja ili predaja nacionalnih bogatstava, teritorijalne ustupke susjedima, otvaranje tržišta nelojalnoj konkurenciji i monopolima, prodaju poljoprivrednog zemljišta i dr.).

9.) EU fondovi financiraju što je u interesu EU, a ne što je u interesu RH.

10.) Hrvatska je jedina postkomunistička država koja nije donijela i provela zakon o LUSTRACIJI, nasuprot saborskim deklaracijama i zahtjevima iz EU, u hrvatskoj se odlikuje i javno veliča komunističko-partizanske zločine i počinitelje tih zločina.

11.) Za Hrvatsku su predviđeni višestruko manji iznosi EU fondova za RH u odnosu na zemlje koje su nedavno postale nove članice.


Politička scena