ISTAKNUTE VIJESTI

Hrvatski tjednik je prije određenog vremena objavio priču o Husniji Matić, koja je bila udata za Tita Staničića, ujaka Ive Josipovića.  Gospođa Matić je još tada iznijela tvrdnje da je Ante Josipović, otac Ive Josipovića, krivotvorio oporuku njezinog supruga Tita Staničića, na temelju čega joj je Ante Josipović ukrao stan a da je to u pravnom smislu, navodno, sve proveo aktualni predsjednik Ivo Josipović

Ugledni odvjetnik Željko Olujić, gostujući ovih dana u Bujici, javno je potvrdio ove navode. Olujić je tom prigodom potvrdio kako ga je prije određenog vremena angažirala  gospođa Husnija Matić, ujna aktualnog predsjednika Ive Josipovića, koja na sudu u Makarskoj više od dvadeset godina vodi imovinsko-pravni spor s Antom Josipovićem, ocem aktualnog predsjednika i SDP-ovog predsjedničkog kandidata Ive Josipovića.

>>Glasno promišljanje o "Novoj pravednosti": Kakvo drvo - takav klin!

-Gospođa Matić mi se obratila nakon dugog niza godina. Zapravo Začuđujuće je da se na sudu u Makarskoj vodi jedna dugotrajna parnica u kojoj gospođa Husnija Matić ništa drugo ne traži nego ona prava koja pripadaju i njoj i nezinom bolesnom djetetu – pojasnio je Olujić.

Olujić također navodi da je u cijeli slučaj duboko involviran i aktualni predsjednik Ivo Josipović.

-Da bi cinizam došao do svog vrhunca desilo se upravo to da je njezin protivnik je Ante Josipović, otac aktualnog predsjednika. Možete li misliti kakve peripetije, kakve probleme, sa čime se sve susreće gospođa Matić u ostvarivanju svojih prava. Samo primjera radi navodim da se parnice vode punih dvadeset godina a da je u sve  direktno involviran i sadašnji predsjednik Ivo Josipović vidljivo je iz činjenice da su određeni faxovi, koji su se upućivali na određene adrese, slani su upravo sa faxa gosp. Ive Josipovića.  To ukazuje na njegov moralni dignitet – naveo je Olujić.

Primjer nestanka novca iz zaklade Lovre pl. Matačića

Odvjetnik Olujić osvrnuo se i na određene nepravilnosti u radu zaklade koju je utemeljio veliki hrvatski glazbenik Lovro pl. Matačić, koji je ostavio veliku svotu novca za pomoć mladim hrvatskim glazbenicima.  Međutim, dio tog novca jednostavno je nestao  a sumnja za to, prema riječima poznatog odvjetnika, pada na aktualnog predsjednika Ivu Josipovića.


-Novac je bio deponiran u austrijskoj banci. Gospodin Ivo Josipović je bio tajnik Hrvatske glazbene unije i jedino je on imao pristup tom novcu  a dobar dio tog novca netragom je nestao. Ja ne tvrdim ništa u ovom trenutku ali postoji osnovana sumnja da je i tu činjeno nešto što se protivi, ne samo moralu predsjednika, već svakog normalnog i čestitog čovjeka –kazao je Željko Olujić gostujući u emisiji Bujica.

Veleizdajnička politika

Olujić na temelju rečenog izvlači zaključak da se radi se o osobi koja ima vrlo sumnjive moralne kriterije, čiji su potezi slični i u sferi politike.

-S punom odgovornošću možemo reći da se radi o veleizdajničkoj protuhrvatskoj politici  koju on provodi – ističe Olujić, navodeći za to tri primjera.

-U Dubrovniku je, kada se tamo održavao koncert Beogradske filharmonije, predsjednik Josipović izdajnički  praktički pretvorio agresiju Srbije, Crne Gore i JNA na Dubrovnik, zamislite, u splet nesretnih politika –naveo je Olujić.

Druga dva primjera  vidi u provođenju britanske, a ne hrvatske, politike i njegovom govoru u Knessetu.

-Drugo, zaključio je strateško partnerstvo  s Velikom Britanijom, poznatim neprijateljem Hrvata, i prihvatio provoditi ne hrvatsku politiku, nego britansku politiku u regiji, ne misleći pri tome na ono što je bitno da je on predsjednik Hrvatske. I treće, u izraelskom Knessetu optužuje svoj hrvatski narod – zaključio je odvjetnik Željko Olujić gostujući u emisiji Bujica.


J. Zdunić