ISTAKNUTE VIJESTI

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko kazao je danas kako je šokiran izjavama Milanovića i Josipovića te naglasio kako su njihove današnje izjave bile klasičan primjer kako se obmanjuje javnost. Karamarko smatra kako se na taj način zataškavaju prave informacije, prenosi Dnevnik.hr.


"Tražit ćemo ostavku ministra Ostojića i ako on ima imalo obraza sam bi posegnuo za takvom odlukom", kazao je Karamarko. Istaknuo je i da bi zbog te afere, osim ministra Ostojića, ostavke trebali dati i ravnatelj policije te čelnik Policijskog USKOK-a.

Predsjednik HDZ-a smatra da bi Ostojić trebao dati ostavku zbog svoje političke odgovornosti, a "ukoliko ga premijer Zoran Milanović pokriva, onda i on".

Isto tako ističe kako je zastrašujuće da je premijer Milanović rekao da su telefonski ispisi normalna stvar. Ako je sve bilo zakonito, pita se Karamarko, zašto je onda smijenjen predstojnik Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, Petar Mišević?

>>Josipović i Milanović razriješili ravnatelje SOA-e i Ureda za nacionalnu sigurnost

Karamarko zanimljivim smatra zaključak Josipovića i Milanovića da izvršna vlast funkcionira po zakonu. "Kako ta dvojica gospode s dva brda znaju da je u ovom slučaju bilo sve u redu?", upitao se. Također, upitao se i zašto je Mišević danas hitno smijenjen.

Osvrćući se na slučaj šefa SOA-e Josipa Buljevića, predsjednik HDZ-a istaknuo je da se radi o nagrađivanom čovjeku kojeg cijene i u inozemstvu te je, kako je kazao, morao otići zbog svoje stručnosti i potpune distanciranosti od politike.

Napomenuo je i da bi, ukoliko je pokrenuta istraga protiv Buljevića, o tome trebao biti upoznat predsjednik Josipović, koji mu je nadređen. Upitao se zašto pred Buljevićevom zgradom sada stoji policijsko ophodno vozilo.

"Sada da bi opravdali svoje zloupotrebe od njega pokušavaju napraviti kriminalca. Samo da bi opravdali svoje kriminalne i nezakonite radnje", rekao je Karamarko.

Karamarko je nakon toga rekao i kako smatra da će se sada uništiti dio dokumentacije, a nadležnom saborskom odboru dati pročišćena verzija.

Karamarko traži i da se osnuje saborsko istražno povjerenstvo te dodaje kako se ne bi čudio da se prate i njegovi telefonski ispisi brojeva.

Tijek tiskovne konferencije pogledajte na .... VIDEO


R.H.